I en pressemelding fra Politidirektoratet kommer det fram at det blir 350 nye politistillinger i Norge i 2014. 22 av disse ender opp i Møre og Romsdal, og 12 av dem på Sunnmøre.

- Det er positivt å få disse stillingene. Det er en god styrking av bemanningen, men vi må se det i sammenheng. Det er viktig å huske på at hvis man er fattig så blir man ikke rik med litt mer penger, men dette er en god start, sier politimester Hasseldal til Smp.no.

- Hva mener du med det?

- Vi har ligget på bunnen av bemanningsstatistikken over flere år. Nå er vi oppe i en dekning på 1,09 per 1000 innbygger, utdyper politimesteren på Sunnmøre.

- Betydelige ressurser

Politidirektoratet mener at ressursøkningen er et viktig skritt på veien mot målet om en nasjonal politidekning på to tjenestepersoner per 1000 innbygger i 2020.

Assisterende politidirektør Vidar Refvik sier i pressemeldingen fra Politidirektoratet at politiet er tilført betydelige ressurser.

- Dette styrker arbeidet med å forebygge og bekjempe kriminalitet og skape trygghet for befolkningen. Hoder og hender er vår viktigste ressurs, sier Refvik.

Politidirektoratet har som mål at alle som har bestått eksamen fra Politihøgskolen skal kunne tilbys jobb så raskt som mulig i løpet av 2014.

- I tillegg til de politioperative stillingene, får etaten 70 nye sivile stillinger som skal frigjøre politiressurser samt at vi har fått 35 millioner til transport av arrestanter. Denne bemanningsveksten skal blant annet styrke etterforskning innen datakriminalitet og økonomisk kriminalitet og frigjøre politiressurser fra transportoppgaver, står det i pressemeldingen.

- Mer synlig politi

Hasseldal forteller at Sunnmøre politidistrikt nå er oppe i 170 stillinger. Også i fjor fikk Sunnmøre 12 politistillinger. Politimesteren forsikrer om at de nye stillingene ikke skal inn i administrativ enhet.

- Vi har sagt at vi skal prioritere grunnbemanningen og bedre beredskapen. Dette blir ikke administrative stillinger, men målrettet mer synlig politi i gatene, sier han.

Hvor de nye stillingene skal plasseres ut i distriktet ønsker ikke Hasseldal å forskuttere.

- Vi skal ha en behandling av saken nå, så får vi komme tilbake til det, sier han.

Politimesteren er positiv til at det utdannes så mange politifolk per dags dato.

- Jeg forventer tilvekst også til neste år. Over tid vil økningen hjelpe og det vil gi synlige resultater, forsikrer Hasseldal.