MER SIF-JUBEL? Svein Arve Alnes og SIF jubler etter scoring mot AaFK2 i 2.divisjon denne sesongen. Dersom Follo går konkurs kan SIF få mer å juble for. Da spiller klubben i 2.divisjon - også kommende sesong. – Positivt, selv om vi helst skulle ha berget plassen sjøl, sier Alnes. Foto: Arkiv

– Det var gode nyheter! er den umiddelbare reaksjonen til SIF-spiller Svein Arve Alnes.

SIF rykket ned fra 2.divisjon etter tap mot Steinkjer i siste serierunde i oktober og laget forberedte seg på en tilværelse i 3.divisjon kommende sesong.

Håp

Men nå er det likevel tent et lite håp om plass i 2.divisjon.

Her er årsaken: Dersom Follo forsvinner ut av divisjonssystemet, vil det laget som rykket ned fra 2. divisjon med flest poeng overta plassen.

Opprinnelig var dette Lillehammer (31 poeng) som overtok plassen til Lyn2 (som gikk konkurs).

Dermed er Skarbøvik med sine 28 poeng neste lag på lista, siden Os og Start2 bare oppnådde 27 og 26 poeng i årets 2. divisjon.

– Hvis en klubb går konkurs, skal den ut av systemet og starte på nytt. Da går plassen til neste lag. Så enkelt er regelverket, opplyser Bjørn Oskar Haukeberg, daglig leder i Sunnmøre Fotballkrets.

NFF bekrefter

Sunnmørsposten fikk torsdag kveld bekreftet disse opplysningene i NFF-administrasjonen.

Dersom en klubb går konkurs, opphører den å eksistere og mister sitt medlemskap i Norges Idrettsforbund.

En klubb som ikke eksisterer kan ikke delta i seriesystemet. Og dersom det er slik at en klubb i 2.divisjon mister plassen sin, slik Follo gjør dersom de går konkurs, så går den ledige plassen til det best plasserte nedrykkslaget.

Follo trenger hjelp

Først trodde alle at Follo kunne ordne Europaligaplass til AaFK ved å slå Strømsgodset i cupfinalen.

Nå kan de altså redde Skarbøvik fra nedrykk, og samtidig skal en kommende AaFK-spiller i Edvard Skagestad representere Follo i cupfinalen.

Les hele saken i Sunnmørsposten fredag