Videoen er innsendt av en leser som ble kraftig oppskaket da føreren av en hvit Skoda tråkler seg mellom biler i køa. Foran opp Landedalen i Ørskog ligger to store vogntog som er vanskelig å komme forbi. Men det hindrer ikke bilføreren.

– Det var bare sekunder om å gjøre at det smalt, sier innsenderen. Vedkommende hadde veldig lyst til å anmelde den dristige føreren.

Les også: Advarer mot vannplaning, styrtregn og skredfare

Stor risiko

UP-sjef Per Einar Hollum i Trøndelag og Møre og Romsdal distrikt av Utrykningspolitiet (UP) sier til smp.no at man ofte får videobeviser fra trafikanter, men at det er vanskelig å kommentere private videoer.

– Generelt vil jeg si at forbikjøring er en adferd i trafikken som medføfrer stor risiko. Biler kommer fort imot, sier Hollum.

I noen tilfeller kan det være riktig å kjøre forbi for å få god trafikkflyt, men man må holde seg innenfor fartsgrensa.

Sivil UP

- Man må vise stor aktsomhet, sier Hollum, som legger til at UPs sivile bilpatruljer ofte avslører slike episoder. Da har man egne kameraer som bevis i straffesak.

– Mottar dere ofte henvendelser fra trafikkanter som har opplevd graverende ting i trafikken?

– Vi får stadig observasjoner. De kan bidra til at vi får avdekket kjøring i rus, eller at bilførere fikler med mobiltelefonen mens de kjører.

(saken fortsetter under)

800 beslaglagte førerkort

– Hvordan er utviklingen når det gjelder fartsovertredelser?

– Hittil i år har vi i dette distriktet beslaglagt 800 førerkort, og noen av overtredelsene er grove. Antallet er noe mer enn i fjor. UP-distriktet har høyere tall enn andre distrikter, men man kan ikke uten videre påstå at bilister på f.eks. Sunnmøre kjører førtere enn i andre deler av landet. Det høye tallet har vel mest med metodene vi bruker, men også at mange fristes til å kjøre fort for å rekke ferjer, sier Per Einar Hollum.

Han mener prikkbelastningen bidrar til økte beslag. Ved åtte prikker minster man førerkortet.