Sunnmøre tingrett avsa denne uka dom i en omfattende straffesak mot en mann fra søre Sunnmøre.

Mannen, som er i 30-årene, ble dømt til tre års fengsel. Ett år av straffen utsettes med prøvetid på fire år. Han må i tillegg betale cirka 77.000 kroner i erstatning til skadelidne etter innbrudd og tjuveri.

Mannen ble frikjent for tre tiltalepunkt, men dømt for hele 40 straffbare forhold. I hovedsak dreier det seg om narkotikaforbrytelser, vinningskriminalitet og brudd på vegtrafikkloven. I tillegg kommer overtredelser av våpenlov, legemiddellov, samt en kroppskrenkelse.

Narkotika

Ifølge dommen skal mannen flere ganger ha oppbevart større partier med narkotika de siste årene. Under en razzia i 2014 fant politiet 118 gram amfetamin. Han ble også tatt med 95 gram cannabis og flere hundre Rivotril-tabletter året før. En annen gang ble han stoppet på kaia i Oslo med amfetamin etter en Danmarkstur.

I tillegg fant politiet ved to anledninger dopingmidler ( over 100 tabletter og ampuller) hos mannen.

Innbrudd

Mannen ble også dømt for flere båttjuverier, samt innbrudd i privatboliger og bedrifter. Her har han tatt alt fra rifler, motorsag, og aggregat, til bensin og stereoanlegg.

Fra en golfklubb ble det stjålet et titalls flasker alkohol, brus, tv, diverse sportsutstyr - og et hjortehode.

Ifølge mannens forklaring skulle han bare plukke fleinsopp da han tok seg inn i klubbens lokaler hvor han fant disse tingene.

I tillegg er mannen dømt for oppbevaring av tjuvgods.

Biltjuveri og kjøring i rus

I løpet av de siste årene er mannen blitt stoppet av politiet flere ganger. I de fleste tilfellene har han kjørt stjålne biler i ruset  tilstand - uten gyldig førerkort. Han er også dømt for besittelse av slåsshansker, batonger, kniver og haglpatroner.