– I dag jobber totalt åtte ansatte –  tre av dem er  fast ansatt  –  ved Maritime Support Group (MSG), forteller daglig leder Geir Hjelle.

Han synes utsiktene ser bedre ut.

Får flere henvendelser

– Det har begynt å lysne. Vi begynner å få flere henvendelser om å bruke tjenestene våre. Offshorerederiene nedbemanner samtidig som at båtene skal drives. Det gjelder for eksempel båtene til SolstadFarstad, tidligere Rem Offshore og Deep Sea Supply der alle kutter tungt og skal drive med få folk.

Situasjonen krever mer arbeid ved rederikontorene. De får også andre oppgaver. Her er det vi kan bidra, sier Hjelle til Sunnmørsposten.

– Rederiene har kanskje behov for noen i 40-50 prosents stilling. Med denne løsningen slipper de kostnaden ved å ha folk i full stilling.

I grensesnittet mellom flere selskaper og enkeltpersoner som søker jobb innen samme bransje kan vi også  lage en samarbeidsavtale mellom flere, signaliserer Hjelle.

Vi har personale på HR, teknisk, teknisk innkjøp og HMS.

– Driver med innsourcing

Han understreker at MSG ikke driver med management og outsourcing.

– Vi driver med insourcing. Bedriftene slipper å ansatte folk i nye stillinger slik de har gjort før. Vi tar topper for dem med deltidsprosjekt. Det gjør det enklere for rederiene å ta inn folk enn å flytte, legge ned og outsource.

Vår filosofi er å trygge arbeidsplasser, sier Hjelle.

Den tidligere brannmannen tilføyer at de også har et samarbeid med Møretrygd som går på brann- og sikkerhetsøvelser i båter som er forsikret hos dem.