Bill Gates, med kona Melinda og barn er for tiden på norgesferie og reiste torsdag ettermiddag fra Kjevik til Ålesund i privatfly. De ble fulgt til flyplassen, i båt, av kronprinsfamilien.

Gates-familien landet klokka 15.24 på Vigra lufthavn og smp.no var til stede som eneste media.

Etter ti minutter gikk den sommerkledde familien ut av flyet og satte seg i et helikopter som tok av direkte mot Sunnmørsalpene.

Rett i ventende helikopter

Ifølge smp.nos reporter på stedet så hadde familien kun lette vesker med seg inn i helikopteret.

Det var Fædrelandsvennen på nett som først meldte at Bill Gates sitt fly var på veg til Vigra og Gates skulle være om bord. Han hadde da tatt farvel med kronprinsparet og satte kursen for Ålesund.

Tirsdag besøkte Gates-familien blant annet Kon-Tiki-musset i Oslo og onsdag var de innom Lillehammers olympiske anlegg.

Storfjord hotell

Etter det Sunnmørsposten kjenner til er bagasjen til reisefølget levert på Storfjord-hotell ved Glomset. Hotellet ligger i den vesle fjordbygda Glomset, 30 minutter med bil fra Ålesund. Her har milliardæren utsikt utover både Storfjroden og de mektige Sunnmørsalpene.

Hotelldirektør Ruth Måseide Sunde ønsker ikke å kommentere om hun får celebert selskap, men avkrefter ikke ryktene til Sunnmørsposten.

Atlanterhavsparken

Et vaktselskap tok seg av resten av bagasjen og transporterte denne i en bil, mens luksushelikopteret returnerte til Vigra etter å ha levert familien. Helikopteret av typen Eurocopter EC-155 B1 har 13 sitteplasser, og eies av det britiske selskapet Starspeed som har spesialisert seg på å frakte rikfolk rundt i Europa.

Smp.no kunne i morges melde om at en stor kjendis skulle til Ålesund i helga, og Atlanterhavsparken forbereder seg på et besøk på lørdag.

Har du sett Bill Gates?

TIPS OSS:Har du opplysninger eller bilder til denne saken? Ring, send SMS/MMS til 95 400 400, e-post:internett@smp.no

Bill Gates på vei til helikopteret på Vigra. Foto: Stig Vågnes
Bill Gates sitt privatfly har landet på Vigra. Foto: Stig Vågnes