Arbeidslivsprisen Helt sjef skal deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, og har til hensikt å løfte fram dyktig ungdom som viser innsatsvilje og engasjement langt utover det vanlige.

Anette ble som 22-åring daglig leder på Chocolatte i Ålesund Storsenter og utviklet seg som leder der i åtte år.

I 2015 startet Anette og Linn Therese B. Dimmen Racoon coffee & more AS, en kaffebar i gågata av Ålesund.

Les mer: Nå er Gågatas første kaffebar åpnet

250 nominasjoner

Gjennom konkurransens første måned er det kommet inn omtrent 250 nominasjoner av unge fra hele landet, og juryleder Frode Kyvåg har følgende å si om Anette.

- Anette har vist lederevne og engasjement utover det vanlige, gjennom sine store ambisjoner for bedriften og kollegaene. Nå er det opp til lokalmiljøet i Ålesund å stemme fram Anette til finalen, sier Kyvåg.

Det er de ti med flest stemmer som kommer til finalen, der en jury sammensatt av Frode Kyvåg, Norway Cup-general og håndballtrener, Nils Ingar Aadne, komiker og gründer av iStage Management AS, Thina Saltvedt, sjefsanalytiker makro/olje i Nordea, Asbjørn Riddervold, business manager i McDonald’s, Line Folstad, stikningsingeniør i Skanska og Stian Seland, leder i LNU, vil komme fram til en verdig vinner.

Les mer: Her vil de uteservere

Ungdom med stå-på-vilje

Jan Olav Brekke, forbundsleder i fag- og interesseorganisasjonen Lederne, er imponert over det høye nivået på årets kandidater.

- I år er det et ekstremt høyt nivå på kandidatene, samtidig som det er bra geografisk spredning. Vi har naturligvis fått mange bra nominasjoner fra de store byene, men vi ser også tydelig at mange unge satser på innovasjon og utvikling i distriktene, og det syntes vi er svært gledelig, sier Brekke.

Sammen med McDonald’s står Lederne bak kampanjen.

Stemmer

Også Adrian Lefdal (25) fra Stryn er med i semifinalen. Han er eier og driver av Stryn Vertshus.

Vinneren av Helt sjef får en reise til 20.000 kroner og en egen ledercoach i et år. I 2013 var det den 24-årige bakegründeren fra Dokka, Kim Røbergshagen, som vant Helt sjef-prisen, og i 2014 ble vinneren Norges yngste hotelldirektør, Preben Moen.

Fristen for å stemme på sin favoritt er 1. juni, og det gjøres på prisens Facebook-side.