– Da vår klubb fylte 100 år i 2011 inviterte vi barneskolene til å delta i en skolestafett. Det ble populært på første forsøk, og i år arrangerte vi for femte året denne stafetten, sier Knut Pettersen.

Han var en av initiativtakerne til skolestafetten i 2011, som medlem den gangen av styret i AaSLK.Pettersen, som er inspektør på Hatlane skole, kunne konstatere at hans skolelag på guttesiden vant gårsdagens stafett. Blant jentene gikk Åse skole til topps.

– Siden kapasiteten er begrenset måtte vi i år gjøre det slik at de seks skolene som meldte seg på først fikke være med, altså etter førstemann til mølla-prinsippet, sier Pettersen.

Ønsker å utvide

Han har et håp at de kunne utvide stafetten slik at de får med alle de 14 barneskolene i Ålesund kommune, samt ungdkomsskolene i tillegg.

– Men da trenger vi lenger tid i svømmehallen. Nå må vi gjøre ferdig arrangementet i løpet av et par timer på formiddagstid, sier Pettersen videre.

– Vi har satt opp en vandrepokal som skolene henter napp i når de vinner. I år ble det altså napp i pokalen for gutter til Hatlane og til Åse hos jentelagene. Det er elever i 5., 6. og 7.-klasse som deltar der alle lag har åtte svømmere i aksjon. De tilbakelegger 25 meter frisvømming, slik at vi også får med bredden. Å fremme gode svømmeferdigheter er alltid viktig, sier Knut Pettersen.Omlag 360 elever deltok på gårdagens stafett fra følgende skoler: Emblem, Hatlane, Larsgården, Spjelkavik, Volsdalen og Åse.