Tre tenåringer ble litt før klokka 02.30, natt til tirsdag stoppa i Eidsvåg i Nesset av politiet. De tre kjørte da i en stjålet bil.

Stjal bil i Ålesund

- Det heile starta klokka 22.50 med melding fra bileieren om at de tre først hadde stjålet nøkkelen til bilen - og så selve bilen, i Ålesund, forteller operasjonsleder John Bratland hos politiet på Sunnmøre.

- En annen person enn eieren hadde sett bilen kjøre fra stedet, men ikke hvem som kjørte. Det blei imidlertid raskt på det reine at det dreide seg om en femten år gammel gutt og to jenter på fjorten år, fortsetter operasjonslederen.

Politiet på hjul

Meldinga om tjuveriet resulterte blant anna i at politiet oppretta en post i Skorgedalen i Vestnes.

- Vi hadde en anelse om at ferden ville kunne gå i den retninga, og litt over midnatt ble bilen da også observert på veg mot Vestnes, forteller operasjonslederen.

Etter dette la politiet seg på hjul etter ungdommene.

- Men med glatt føre og 15-åringen bak rattet var det heile tida ei avveiing hvor offensive vi skulle være. Når det er sagt, visste de i bilen utmerket godt at vi lå bak. De ignorerte likevel signalene våre om å stoppe, og ferden fortsatte over Tresfjordbrua og videre til Åndalsnes, sier Bratland.

Spikermatte

Etter hvert fikk sunnmørspolitiet hjelp fra politiet i Nordmøre og Romsdal.

- Turen fortsatte til Isfjorden og via Åfarnes og Vistdal før bilen til slutt blei stoppa ved hjelp av spikermatte, i Eidsvåg. Bilen punkterte på eine hjulet, men ingen ble skadd, fortsetter operasjonslederen.

De tre ungdommene ble natt til tirsdag transportert tilbake til de som har ansvar for de.

- Saka er anmeldt og når det gjelder 15-åringen vil dette ende med en eller anna form for straff, sier Bratland.