Den ferskeste politiansatte på Sunnmøre har en tjenesteiver over gjennomsnittet. Toåringen «Lion», oppkalt etter giverne i Lions Club, har bak seg en intens trening som gjør henne til et uvurderlig våpen i kampen mot narkotika.

Etter å ha passert samtlige nåløyer, er hun nå den første narkotikahunden på Sunnmøre på flere år. Og skal man dømme etter logrefaktoren, er hun mer enn glad for å komme i gang.

Tidlig krøkes

Den ferskeste politiansatte på Sunnmøre har en tjenesteiver over gjennomsnittet. Toåringen «Lion», oppkalt etter giverne i Lions Club, har bak seg en intens trening som gjør henne til et uvurderlig våpen i kampen mot narkotika. Etter å ha passert samtlige nåløyer, er hun nå den første narkotikahunden på Sunnmøre på flere år. Og skal man dømme etter logrefaktoren, er hun mer enn glad for å komme i gang.

– Lion er en veldig omgjengelig hund, med stor søkelyst. Hun er alltid klar for oppdrag, og det er det som skiller henne fra mange av hundene som ikke kommer seg gjennom utdannelsen, sier han. Sammen har de gått et utdanningsløp som har en strykprosenten på rundt 60. Allerede åtte uker gammel begynte hun så smått treningen, den gang som lek. Som ett og et halvt-åring passerte hun mentaltesten ved Politihøyskolens hundeavdeling i Kongsvinger.

Idealist

– Man må være både hundeinteressert og litt idealist for å trene opp en slik hund. Vi må hele tiden videreutvikle oss, og det blir veldig mange timer trening i løpet av uka, sier føreren.

Lion har allerede vært sterkt delaktig i store narkotikabeslag. Den typiske arbeidssituasjonen er søk i en leilighet etter at politiet har pågrepet mistenkte. Kreativiteten er enorm når det kommer til å gjemme stoffet, og da er det ofte bare hunden som er i stand til å lokalisere det.

Kjærkommen

– Vi ga 125.000 kroner øremerket til hund, fordi bekjempelse av narkotika er en av våre satsingsområder. Nå har vi fått demonstrert hva hun kan, og det er fantastisk å se på, sier Lions-president Arne Rogne. Politistasjonssjef Oddbjørn Solheim sier at Lion er svært kjærkommen i politiets «verktøykasse».

– Hunden er nylig godkjent, men vi bruker henne allerede daglig. Dette blir svært spennende, sier Solheim.

<strong>Stolte:</strong> F.v. politistasjonssjef Oddbjørn Solheim, Arne Rogne, president i Lions, Arne Sandnes (Lions), Vegard Rotevatn, Norleif Jønland og innsatsleder Svein Harsjøen.
<strong>hengiven:</strong> Narkotikahunden Lion er tett knyttet til sin hundefører, som har trent med henne siden hun var åtte uker gammel. Nå er toåringen nylig godkjent for tjeneste, og klar til å hjelpe politiet i søk etter ulovlige stoffer.