– Det blir et spennende program med opplevelser fra krigen.

Det sier daglig leder i Open Heart, Halvard Hasseløy, om støttekonserten som arrangeres i samarbeid med Pinsekirka i Ålesund.

Konserten starter kl. 18.00 2. påskedag i Pinsekirka i Ålesund. Den vil også bli sendt direkte på smp.no.

Pastor i Pinsekirka Ålesund, Vidar Godø. Foto: privat

Gratiskonsert

På programmet står blant andre musikkprisvinner Emilie Malene, Sarah og David Åstrøm og Hymnos. Det vil også bli intervju med personer som er i Ukraina nå under konserten.

Inngang er gratis, og man vil få mulighet til å gi sin støtte underveis med en pengeinnsamling som opprettes.

– Det blir en veldig flott konsert, og alle er hjertelig velkomne, sier pastor i Pinsekirka, Vidar Godø.

Situasjonen i Ukraina

Halvard Hasseløy har vært engasjert i arbeidet med å hjelpe de fattigste i Ukraina de siste 30 årene.

– Vi har jo vært på Sunnmøre og samlet inn klær og lignende tidligere, så folk der kjenner til oss. Men nå er situasjonen totalt forandret. Hundretusenvis har mistet sine hus og hjem, og vi møter den over alt.

Halvard Hasseløy, daglig leder i Open Heart Organisasjonen jobber med å gi nødhjelp til de fattige i Ukraina. Foto: privat

Open Heart har opprettet fristeder for flyktninger i Ukraina, Polen og Romania. Han forteller om en situasjon hvor en stor del av ukrainske barn er på flukt.

– Mange barn har blitt foreldreløse, og det er grusomme tragedier som utspiller seg. Dette må vi prøve å avhjelpe. Siden den 24. februar har vi kjørt 650 tonn med mat, medisiner, klær, hygieniske artikler og alt som mennesker trenger.

Open Heart er en av få organisasjoner som fortsatt har transport inn til Ukraina. Etter Russlands invasjon, måtte organisasjonens sjåfører i militærtjeneste.

Nå er det europeiske sjåfører, deriblant norske, som betjener de tre vogntogene som går i skytteltrafikk mellom Norge og byer i Ukraina, skriver Open Heart.

Har mistet alt

I løpet av sitt hjelpearbeid har Hasseløy besøkt mange ukrainske byer og blitt kjent med lokalbefolkningen flere steder.

– Det er helt ufattelig det som skjer.

Dette er en av familien som får hjelp fra Open Hearts organisasjon. Mor og hennes tre barn måtte flykte fra Donbas til Korostyshiv vest for Kyiv på grunn av krigsherjingene. Genserne er strikker og gitt av Ingebjørg Solevåg fra Sula. Foto: OPEN HEART

For dem som er i Ukraina, er det utfordrende å flykte.

– De har mistet alt. Det er ikke alle som vil reise videre til vesten. Mange vil bli i Polen og vente til at krigen skal ta slutt, også vil de reise tilbake, men de har ingenting å vende tilbake til. Det er ufattelig tragisk.