Det sier Lilly Anne Giørtz Jacobsen som er leder for Aksjonsgruppa for Emblem skole. Sammen med FAU og andre gode krefter i Emblemsbygda, drar de til sentrum på lørdag for å lage fest på Rådhusplassen.

Feirer Robekslutt

– Vi vet at både politikerne og folk flest har fått med seg at skolen vår er i en elendig forfatning, så det skal vi ikke fokusere så veldig mye på denne gangen. Nå skal vi feire at kommunen snart er ute av Robeklista og at det etter Kolvikbakken, er vår tur til å få ny skole. Vi har venta tålmodig i ti år, og stoler på at politikerne mener det de sier om å prioritere skoler i årene framover.

– Men helt trygge er dere ikke?

– Vi er jo litt engstelige for at det skal ta mer tid enn vi forventer. Vi håper på byggestart så fort vi er ute av Robek, men så er det jo noe som heter kommunereformen også. I 2020 kan det hende at kortene blir lagt på nytt. Det må ikke skje, slår aksjonslederen fast.

Trivsel

Lørdagens happening på Rådhusplassen skal som sagt ikke være noen protestaksjon, men noen timer med mye sang, musikk, vafler og trivsel.

– Ungene skal stå i sentrum denne dagen, og vi har laget et felles kor der skoleelever og barnehagebarn blant annet skal framføre en helt ny sang som er laget for anledningen. Skolekorpset blir sjølsagt med, og helselaget sørger for vafler.

I tillegg blir det appeller fra et knippe politikere som har sagt ja til å komme.

Positiv markering

– Vi synes det er kjekt å markere oss på en positiv måte og ikke med sinte demonstrasjoner. På Emblem har vi egentlig lagt vekt på å unngå å sette skoler opp mot hverandre i alle de årene vi har venta. Men vi må få lov til å si at det er vår tur nå, sier Lilly Anne Giørtz Jacobsen.