Det framgår av forslaget til reguleringsplan som Rema eiendomsutvikling Nord AS har sendt inn til Ålesund kommune. Det er Plot arkitekter as som har utarbeidet planen for trønderne.

To bygg

Det har lenge vært kjent at Rema ønsker å etablere en dagligvarebutikk på området. I reguleringsplanen står det at butikken blir på 1.400 kvadratmeter. Over butikken skal det bli rundt 30 leiligheter i to fløybygninger på tre og fire etasjer.

Forretningsdelen skal ha tilkomst, varelevering og parkering mot sør, mens boligene skal ha inngang og gjesteparkering lenger nord på tomta. Bygget vil også få parkeringskjeller og leike- og uteareal.

Planområdet grenser mot Borgundvegen, og den eksisterende avkjørselen kan ikke brukes i framtida. Derfor viser planen at avkjørselen er flytta femti meter lenger vest, og det er stilt krav om at den må være på plass før utbygginga.

Gå på butikken

Planforslaget tar også for seg hvilke konsekvenser en slik utbygging vil ha for nærområdet. Eiendommen ligger i fortettningsaksen mellom Moa og sentrum, og utbyggerne mener at det nesten 12 mål store området vil være attraktiv som boligtomt.

Den nye Rema-butikken vil bli en ny konkurrent for blant annet Meny-butikken i Hatlane og Kiwi på Gåseid. Utbyggerne mener at kundegrunnlaget for dagligvarebutikkene vil øke etter hvert som området blir utbygd med flere boliger. En ny butikk gjør også at flere slipper å bruke bilen på handletur, står det i planforslaget.

Naboene

For nabolaget vil også utbyggingen på fabrikkområdet bli positivt, slik utbyggerne ser det. Fabrikken skal rives og erstattes av bygninger med god kvalitet og materialbruk. En offentlig gangveg og leikeplass skal komme samtidig med butikk og boliger, og trafikk-situasjonen vil bli tryggere når den uryddige avkjørselen flyttes.

Den planlagte utbygginga dekker en vesentlig mindre del av tomta enn den bebyggelsen som er der i dag, men den vil bli høyere enn dagens fabrikkbygg.

Rema håper at reguleringsplanen kan bli godkjent av kommunen i desember i år.