I år feirer Båtfestivalen 15 år og i den anledning blir det en noe annerledes konsertopplevelse enn det Sunnmøringene er vant til fra tidligere år. Det blir nemlig tak over hele konsertområdet på Rådhusplassen.

- I år går Båtfestivalen under tak, forteller festivalsjef Geir Østensen tirsdag kveld. Taket det er snakk om skal være et digert overbygg som sikrer seks meters klaring under taket samt fleksible vegger.

- Blir det strålende sol og tjuesju grader tar vi bort veggene. Østensen forteller at grunnen til denne endringen er dårlig vær.

- I 12 av de 15 årene vi har holdt på har det vært dårlig vær under Båtfestivalen. I år vil vi gi publikum en god opplevelse med et lunt og godt konsertområde. For første gang har Båtfestivalen værgaranti, konstaterer han. Allerede søndag starter arbeidet med å rigge opp overbygget.

Færre billetter

"Båtfestivalen går under tak"-prosjektet gjør imidlertid at det blir mindre plass og færre billetter. Tidligere år har hovedscenen på Rådhusplassen hatt en kapasitet på 2- 3.000 mennesker. I år blir det kun plass til 7- 800. Østensen tror likevel ikke dette er noe folk kommer til å reagere på.

- Tipiteltene på Dronning Sonjas Plass har vært fulle hvert eneste år. Det tror jeg er fordi det gir folk muligheten til å komme seg under tak når det er dårlig vær. Jeg tror de fleste vil sette pris på denne muligheten, også ved hovedscenen.

Mer for barna

I år har Båtfestivalen også et større fokus på barna. Roing, seiling, "fun boards" og Elias-båter er noen av tingene som skal holde barna travelt opptatt under festivalen.

- Også har vi noe vi kaller elektriske pelsdyr, som barna kan sitte på. Det blir også Fifa-turnering med finale fredagen, legger han til.