Det er første gang skolen har elever med i konkurransen, opplyser en synlig stolt rektor. Foruten Omenås og reiser også avdelingsleder i realfag, Karsten Ivar Lerstad til Oslo. Mattelærer Andreas Holmstrøm blir i Sverige.

Ane Espeseth (18) og Torstein Vik (16) skal delta i finalen som foregår i Oslo fra 21.–23. april. Bak arrangementet står Proscientia som er Forskningsrådets prosjekt for å øke interessen for forskning og vitenskap.

Hvert år organiserer de Konkurransen Unge Forskere for ungdom i alderen 13-20 år. Det konkurreres i to klasser: naturvitenskapelig og humanistisk klasse. I tillegg er det en egen klasse for ungdomsskolen.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Prosjekt i teoretisk matematikk

Ane og Torstein har begge tatt teoretisk matematikk (1T) og tar nå 2R. De går henholdsvis andre og første året på forskerlinja ved Fagerlia videregående skole.

Sammen har de holdt på med et prosjekt i matematikk som begynte i fjor. I løpet av desember, januar og februar har de to skrevet en omfattende artikkel innen teoretisk matematikk.

Matematikk for vgs i ungdomsskolen

Ane elsker matematikk. Det har hun gjort siden første klasse. Hun  begynte med 1T da dette ble et tilbud i 10. klassetrinn på Kolvikbakken.

Senere har tilbudet utviklet seg. Torstein begynte med 1T på niende klassetrinn i ungdomsskolen.

Før han begynte med det virtuelle matematikktilbudet syntes han skolen var litt småkjedelig. Nå er skoledagen langt fra kjedelig for noen av dem.

Prisutdeling og festmiddag i Holmenkollen

Neste trinn er å lage veggplakater som skal stilles ut i Oslo. Der skal de være med under prisutdeling og festmiddag i Holmenkollen.

Vinnerne i konkurransen får pengepremier.

Ellers vanker en rekke spesialpriser som deltakelse på ulike internasjonale begivenheter innen EU, USA, i London, Stockholm, Taiwan, Danmark, og utdeling av Nobels Fredspris.

Les flere nyheter her