POLITIHUSET I ÅLESUND (smp.no): Politiet kalte fredag inn til en orientering om siste nytt i etterforskningen av drapet i Spjelkavik.

  • Smp.no fulgte orienteringen - se opptak over og ved siden av artikkelen

Der kom det fram at den foreløpig konklusjonen fra obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken var vold.

– Vi har fått en muntlig beskjed om at dødsårsaken trolig er vold, men vi vil ikke si noe om hva slags type vold eller graden av vold, forteller politistasjonssjef Oddbjørn Solheim til smp.no.

Det var tirsdag denne uka at en mann ble funnet død etter en boligbrann i Spjelkavik. Mannen ble torsdag formelt identifisert - og det er slått fast at den var den mannlige beboeren. Poltieit vil ikke si noe annet om avdøde, enn at det er en mann i 30-åra fra Ålesund.

Kvinnen fengslet

Politiet orienterte også om dagens fengslingsmøte for den fjerde av de siktede. En kvinnen i 20-åra var først siktet for falsk forklaring i saken, men ble torsdag ogå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Tre menn er siktet for det samme - i tillegg til at de er siktet etter mordbrannparagrafen. Til grunn for sistnevnte ligger at politiet mener naboenes liv blei satt i fare, da brannen blei påtent.

Forsvareren opplyste til smp.no fredag at kvinnen stilte seg uforstående til siktelsen.

Få oversikt: Alt om Spjelkavik-drapet

Under fredagens fengslingsmøte ba politiet om fire ukers varetekt - med to ukers isolasjon - og fikk medhold i dette. Samtlige av de fire er dermed fengslet. Alle fengslingsmøtene er av hensyn til etterforskningen holdt for lukkede dører.

– Det er blant annet fordi vi  mener at åpne dører vil skade etterforskningen ved at vitner kan bli påvirket. Av samme grunn kan vi ikke si noe om hva slags rolle de fire har hatt i saken, forteller politiinspektør Unni Moen Vikebakk.

Ingen av de fire erkjenner skyld etter de alvorlige siktelsene, men av den de siktede har forklart at han var til stede under dødsfallet.

Har gjort søk

Politiet vil trappe ned antall personer som jobber med saken i løpet av helga. Så langt er det foretatt 75 avhør i saken.

– Vi jobber fortsatt på åstedet. Det vil være aktivitet på stedet i dag og i løpet av helga. Av hensyn til beboerne, ber vi om at trafikken på stedet holdes på et så lavt nivå som mulig, la Solheim til.

Mandag trappes etterforskningsarbeidet opp igjen, ifølge stasjonssjef Solheim.

Solheim bekreftet også at det var gjort søk i området Olsvika/Brevivika i forbindelse med etterforskningen:

– Men vi vil ikke kommentere eventuelle funn, sier han.

Politiinspektør Unni Moen Vikebakk og politistasjonssjef Oddbjørn Solheim kunne fredag fortelle at vold trolig er dødsårsaken. Foto: Bjørn Vatne
Politistasjonssjef Oddbjørn Solheim sier politiet nå vil trappe noe ned på antall personer som jobber med drapsetterforskningen.