Det ble en meget spennende samlagsskyting for rekrutt- og juniorskytterne på Landsskytterstevnet mandag kveld. Søre Sunnmøre imponerte voldsomt under vegs, men uflaks med forkiling på siste etappe resulterte i en beskjeden plassering til slutt.

Det var på mange måter en skytterbragd det Søre Sunnmøre oppviste før uhellet på ankeretappen bidro til å skape unødig stress og usikkerhet under serien. Med 93 poeng som avslutning ble det totalt 392 som ga 23. plass.

I tre etapper var Søre Sunnmøre skyttersamlag nest best i Norge! Sammen med tøffheten førsteårs junior Rakel H. Bjørndal fra Vartdal viste på siste etappe er dette et lag å bygge framtida på!

I 2015 på Lesja, måtte mandagens ankerkvinne, som da var rekrutt, skyte juniorprogrammet for at Søre Sunnmøre skulle stille lag. Nå fikk Rakel forkiling under prøveskuddene og fikk så vidt orden på børsa før den avsluttende etappen.

Vond start

Da serien tok til ble det en utgang som er vond å oppleve, men måten Rakel stod opp på under intervjuer og anvisning, viser at det var en god grunn til at hun fikk ankeretappen.

– Jeg er enormt imponert over hvordan laget vårt viste seg. Begge juniorene er førsteårs. Robin har i tillegg aldri vært på LS før, sier en imponert samlagsleder, Olav Johan Lystad.

Andreas Homberset (100) fra Hjartåbygda, Elling Sætre Lillebø (100) fra Vartdal, Robin Varpen Eikrem (99) fra Volda og Rakel med 93 poeng utgjorde laget.

18. plass

Sunnmøre endte på 18. plass med 394 poeng. På laget skjøt Kristian Frøysadal Hauge, Ola Johan Dybvik, Bjørnar Rasmussen Bjørdal og Andreas Riksheim Oldeide.

Rekruttklassen skjøt på bane og i den sterke vinden ble det store utfordringer. Nora Sæterøy Høybakk fra Langevåg fikk 247 poeng og ligger på 10. plass. Robin Lade Lie fra Sykkylven stoppet på 245 poeng.

Kristian Frøysadal Hauge fra Sunnylven og Peter Bjørndal fra Vartdal fikk begge 29 treff på felten i eldre rekrutt.

På bane i klasse 4 er det Trygve Aaland Tryggestad fra Sunnylven som er best med 239 poeng.

Heller ikke Robin Lade Lie fra Sykkylven fant helt ut av skruingen i den vekslende vinden under rekruttenes skyting og sluttet på 245 poeng. Foto: Viktor Storsveen