Lørdag skrev rbnett.no at tre representanter fra SV forlot rommet ut da kommunestyret i Molde skulle avslutte møtet med julesangen «Deilig er jorden».

- Vi som gikk mener at det ikke passer med forkynnende julesanger i etterkant av et kommunestyremøte, sa Kim Thoresen-Vestre til Rbnett lørdag. Thoresen-Vestre, Thor Nagell og Bjørn Jacobsen var blant representantene som forlot salen.

Innførte ny ordning

Hendelsen har skapt stort engasjement i sosiale medier og VG skriver blant annet at kommunestyret i Sunndal innførte en alternativ ordning etter at SV-representanter protesterte for flere år siden.

- Da det kom protester fra noen SV-representanter valgte vi å heve møtet og gi dem som ikke ville synge muligheten til å gå, fortalte ordfører Ståle Refstie (Ap) til avisa.

Ville håndtert det annerledes

SV-representant i Ålesund bystyre, Anders Lindbeck har fått med seg saken. Han mener det er opp til hver enkelt om man vil være med å synge eller ikke. Lindbeck mener imidlertid at saken kunne vært håndtert bedre.

- Personlig har jeg ingen problemer med å synge «Deilig er jorden». Jeg har heller aldri tenkt over at det kan være problematisk. Men om jeg hadde problemer med sangen ville jeg nok håndtert det annerledes, sier Lindbeck, som ville ha tatt kontakt da innkallingen til møtet ble sendt ut, heller enn å storme ut på slutten av møtet.

Lindbeck forteller at «Deilig er jorden» er et fast innslag under siste bystyremøte før jul, også i Ålesund. Han har aldri opplevd at noen har gått i protest.

- Men om noen finner det problematisk burde det innføres en løsning som er okei for alle. Man skal vise hverandre respekt, sier han til smp.no.