Bare i Ålesund får nærmere 750 personer bilen sin bulket eller skrapet opp mens de står parkert. Over halvparten av synderne stikker av fra bilregningen.

I Møre og Romsdal blir det hver dag meldt 16 skader som er relatert til parkerings- og ryggeskader. Dette er et antall på nesten 6000 skader i året. 3000 av disse får bilen sin bulket eller skrapet opp mens de står parkert. Bilister får bulker for over 23 millioner kroner i året i fylket ifølge Gjensidige.

De fleste av parkeringsskadene skjer i parkeringshus og nært inngangspartier til kjøpesentrene. Her er det stor trafikk av både biler, barnevogner, handlevogner og folk med handleposer.

Mange kjører bevisst videre uten å melde fra. Andre igjen er ikke klar over at de har bulket nabobilen.

- Terskelen for å lukke øynene og kjøre videre ser ut til å være lav hos mange. Tidligere undersøkelser viser at mer enn 50 prosent har opplevd å få bilen skadet uten at noen har meldt fra, sier Voll.

Stoler på kameraet

Moderne biler er ofte utstyrt med ryggekamera- og sensor. Flere bilister stoler blindt på denne teknologien når de skal rygge. Det er ikke alltid så lurt.

- En må også se seg godt for i speil og vinduer. Lydsensoren og kamera er ikke til for å bli stolt blindt på, sier Voll.