Og med nominasjonen fra nominasjonskomiteen i Frp Møre og Romsdal frisk i minnet, vil det bli Frank Sve.

Ifølge VG viser mandatberegningsverktøyet til nettstedet Pollofpolls.no at den nasjonale oppslutningen til Frp på svake 11,5 prosent kun vil gi Møre og Romsdal ett eneste mandat til Storginget.

I så tilfelle vil ingen av statsrådene Jon Georg Dale eller Sylvi Listhaug komme inn.

Og samtidig er dette kun en måling ett års tid før selve valget, men den viser at det kan bli vanskelig for Møre og Romsdal Frp å få inn alle sine politiske kanoner på Stortinget, selv etter at mangeårige stortingsrepresentanter Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad har trukket sine kandidaturer.

– Det er veldig viktig for oss å gjøre et godt valg både i Møre og Romsdal og resten av landet. Jeg er sikker på at vi skal klare å mobilisere gamle velgere for åg gjøre et så godt valg som mulig, sier landbruksminister Jon Georg Dale til VG.

Sylvi Listhaug sier hun forholder seg til det nominasjonskomiteen har bestemt og sier hun er sikker på at det blir en god liste.

– Jeg har sagt hele veien at jeg stiller meg til disposisjon for en fast plass på listen. Det er opp til nominasjonskomiteen å forslå liste. Vi har et veldig godt lag i Møre og Romsdal Frp med mange som har lang politisk erfaring. Jeg er sikker på at vi får en god liste, skrev Listhaug, som er på reise i Wien, i en sms til smp.no tidligere i dag.

Frank Sve selv er trygg på at han selv er et godt valg til førsteplassen.

– Jeg er kjempeglad for å bli satt i denne posisjonen. Lista er sammensatt slik at vi kan gjøre et brakvalg. Jeg tør påstå at jeg har inngående kunnskap om de fleste problemstillingene som gjelder fylket. I tillegg har vi to superdyktige statsråder på plassene bak. Det er en bunnsolid liste, sa Sve til smp.no tidligere i dag.

Dagens måling gir et fall på 1,8 prosent siden forrige måling.

Bakgrunn: Foreslår Frank Sve på topp