Han skrev jubileumsboka til Slippens 50-årsfeiring også, og sier det har vært overraskende lett å finne nye fortellinger fra verftets lange historie å ta med i nyboka. Flere gamle bilder er funnet fram, og de ansatte har fått mer plass i form av historier og bilder fra både arbeidsliv og sosiale lag.

Og så har «sjefen sjølv», Rigmor Drønnen fått sitt eget velfortjente kapittel. Hun er fortsatt en aktiv dame, i en alder av 94 år. Rigmor er mor og farmor til dagens lederkvartett ved Vegsund Slip, og var med fra starten av da mannen Sigfred etablerte verftet i 1957.

Alltid en kvinne bak

Slippen 60 år Den oppdaterte historien om Vegsund Slip AS, skrevet av Ole. M. Ellefsen.

– Uten Rigmor ville det neppe ha gått, påpeker både sønnene hennes Nils Kristian og Sindre Drønnen, og deres sønner igjen, Kristian og Stian Drønnen.

Der gründeren Sigfred Drønnen var ansiktet utad, var det Rigmor som sørget for at alt gikk rundt, inkludert å ha kaffen klar når mannen kom hjem med uanmeldt besøk. Sånn sett er Rigmor et sjeldent kvinnenavn i Slippens historie. Av dagens 55 ansatte finnes i dag kun en kvinne på lønningslista. Det har dagens ledelse et håp om å gjøre noe med framover.

– Vi har et utrolig godt arbeidsmiljø ved verftet, og ansatte sier selv at de føler seg som en del av familien. Det vil bare kunne bli enda bedre med flere kvinner i bedriften, sier Nils Kristian Drønnen.

– For det er definitivt menneskene her som er viktigst. Det er for våre ansatte og våre kunder at vi inviterer til fest og deler ut jubileumsbok. Vi syns vi har mye å feire, sier han.

Fest lørdag

Jubileumsfesten er lagt til lørdag, og da skal både ansatte og kunder få hver sin bok. Tidligere på dagen blir det åpent verft for ansatte og deres familier samt kunder, med familieaktiviteter og mulighet til å bli bedre kjent med arbeidet der.

60 år er en solid alder for et verft i våre dager, påpeker forfatter Ellefsen, og tror han kjenner suksessoppskriften:

– Godt gammeldags sunnmørsvett. De holder seg til det de kan, og bruker ikke penger de ikke har. Og så er de samfunnsbevisste og oppdaterte på blant annet nye miljøkrav.

Den yngre generasjonen ved verftet sier det slik:

– Det handler fortsatt om å bygge stein på stein. Målet er ikke å bli størst, men bedre.