Hos kommune, parkeringsselskap, kjøpesenter og vegvesen er det ingen tvil om behovet for flere plasser, noe også brukerne lenge har ønsket.

– Jeg forstår ikke hvorfor plassene ikke alt er på plass. Det er sikkert et år siden vi begynte å kikke på saken, sier Tore Rekdal i Ålesund kommune.

Han opplyser at kommunen for lengst har sendt over en skiltplan til Statens vegvesen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Finner ingen plan

Men i Statens vegvesen er det ingen som finner noen plan, og noe vedtak kan ingen av saksbehandlerne i Ålesund huske.

– Vi skal kontakte Ålesund kommune, forsikrer Gitte Beiermann i Statens vegvesen.

Hun stadfester at Statens vegvesen må vedta skiltplanen, men at det er kommunen som er ansvarlig for å få på plass merking og skilting.

– Negativ grunneier

Behovet er skrikende, og dagens to plasser er ikke nok, sier Rekdal i kommunen. Han har planlagt en dobling til fire plasser, to på hver side av hovedinngangen til kino, svømmehall, kommunale hjemmehjelpstjenester, fysioterapeut og andre leietakere.

– Den private grunneieren har vært negativ, og vil ikke bruke P-plasser på handikappede. Private kan nekte, men det er sjelden noen nekter, forklarer Rekdal.

– Venter på kommunen

Den private grunneieren er Amfi Moa, men der forstår de lite.

– Vi har ventet på kommunen, sier senterleder Anne Mari Rødal Kleppe, som for sikkerhets skyld konfererer med sin driftssjef, Svein Ytterland.

– Nektet? Nei, det er fullstendig feil at vi holder igjen. Det tror jeg må være en misforståelse. Vi har lenge ønsket flere handikapplasser og har purret på kommunen, sier Ytterland.

Han opplyser at Amfi Moa kjøpte bankdelen av bygget fra Nordea i 2004. Kommunen eier den delen som rommer svømmehall og kino.

– Vi har bare fortsatt de ordningene som gjaldt. Kommunen har ansvaret for innvendige installasjoner i bygget, mens vi drifter de arealene utendørs, også parkeringen Det har aldri vært noen strid eller uenighet, forsikrer Ytterland.

Plutselig i orden

I mellomtiden har Statens vegvesen snakket med Ålesund kommune:

– Saken er løst. Kommunen kommer med en skiltplan med fire handikapplasser. Vi gjør vedtak i løpet av dagen i dag, opplyste Gitte Beiermann til Sunnmørsposten onsdag ettermiddag.

En av brukerne som tok saken opp med avisa, har i månedsvis forsøkt å få til flere P-plasser, men kom ingen veg. Den ene viste til den andre. Han syns ikke han selv er funksjonshemmet nok til å fronte saken i avisa.

– Men det er viktig å påpeke at ingen har gjort noe ulovlig. Dette er et sted mange handikappede bruker, blant annet hver mandag for å svømme. Behovet er stort. Vi har talt opp til 11 biler med blålapp i vinduet, forteller han.

Syden-parkering

Det er ofte trangt om plassen, noe blant annet skal skyldes «Syden-parkering». Folk parkerer gratis og tar bussen til flyplassen, ifølge teamleder Yngvild Haaland i Ålesund parkering.

– Det blir langtidsparkering, fordi det ikke finnes noen regulering, sier hun, men det avviser Svein Ytterland i Amfi Moa.

– Nei, vi har kameraovervåking. Hvis biler blir stående over natta, noterer vi bilnummeret og ringer opp eierne.

Ytterland går heller ikke med på at plassene fylles opp av folk som jobber på Moa.

– Nei, plassene er for kino, svømmehall og våre leietakere. Men det er jo mange som jobber her, sier han.

Følg smp.no på Facebook

Gitte Beiermann i Statens vegvesen kontaktet Ålesund kommune, og ordnet to nye handikapplasser utenfor kino og svømmehall på Moa. – Kommunen har ansvar for selve skiltingen, opplyser hun.