Da årets siste vinterkarusell (mosjonsløp) gikk av stabelen lørdag fikk arrangør Helge Fuglseth seg en positiv overraskelse.  - Vi har kjøpt inn ei stor kake for å vise at vi setter pris på ham. Han har stått på i mange år og uten ham hadde det ikke vært noen mosjonsløp her i området, sier Per Jan Helset.

Motvind

Løpet gikk fra Dekkmann i Fremmerholen og innover gamle Brusdalsveien. Deltakerne kunne velge mellom å løpe 5 og 10 kilometer.  Tross en del motvind var det flere gode tider å se på resultatlista. Blant annet tre unge gutter utmerket seg.

Holdt på å spy

- Det er første gang vi er med på vinterkarusell. Vi trener løping av og til, men det blir mest fotballtrening, forteller Iver Brande Olsvik. Han gjennomførte en god 5 kilometer sammen med sine lagkamerater på Rollon, Storm Rasch Larsen og Richard Holdstad Hasfjord. - Det var hardt og jeg holdt på å spy, hevder Richard. De spreke guttene kom rett fra sjakkmesterskap ved Spjelkavik barneskole og er med andre ord raske både i hodet og beina.

Vinnes best på 10 kilometer

Vinner på 10 kilometer ble Jan Kjetil Vinnes. Han har kommet sterkt tilbake etter en lengre skadeperiode. - Jeg er veldig fornøyd med 36:16. Det er den beste tida jeg har hatt etter skaden. Jeg fikk god flyt helt fra start av, kan Vinnes meddele. 2.plassen tok Martin Hauge-Nilsen, mens Gunnar Emblem kom inn som nummer tre. Beste kvinne ble Tonje Brande på tida 39:53.

På 5 kilometer gjorde 14 år gamle Fredrik Hovdevik fra Åheim det sterkt. Han vant på tida 17:56.

Kondis.no har fullstendig resultatliste og film fra løpet.