Kommunene Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund har vedtatt å danne nye Ålesund kommune.

Fredag skrev lokalavisa Nordre om Sandøy-ordfører Oddvar Myklebust (Ap) som uttalte at norsk lov kunne brytes i forbindelse med innsynskrav om sluttavtalen til rådmann Ann-Heidi Paulsen Orvik.

Hun fikk med seg etterlønn i 18 måneder, uten oppsigelsestid, arbeidsplikt eller avkorting ved ny inntekt - men med feriepenger. Det gir henne 1,3 millioner i ren fallskjerm.

Les også: Får etterlønn i 18 måneder (krever abonnement)

– Ikke problematisk

– Vi vil ikke ha problemer med å samarbeide med Sandøy-ordføreren eller for så vidt avgått rådmann, sier Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal etter å ha lest saka.

Vinje Aurdal understreker at hun bare har sett det som er referert i media, og mener hun ser en ordfører som forsøker å balansere ulike hensyn.

– I denne type saker som har med personale å gjøre, er det ikke alltid like lett å håndtere pågående media, sier hun.

Vinje Aurdal tenker at det ene ordet har tatt det andre, og viser til at det er en krangel det er referert til. Samarbeidet med Sandøy vil gå fint, gjentar hun.

– Skal følge lova

– Men jeg ser nok at det har latt seg løpe litt av gårde i diskusjonen med media. Det er sikkert noe som kan skje. Det er klart vi skal følge norsk lov i forhold til offentlighet, selv om det er aldri så ubehagelig. Slik jeg leser saken, tror jeg også Sandøy-ordføreren forstår det når han får tenkt seg om, sier Vinje Aurdal.