Den nytilsatte daglige lederen for The North West-konferansen er glad og spent over utfordringen hun nå tar fatt på.

– Vakker og unik region

– North West er en utrolig spennende arena, der man i kombinasjon kultur og næringsliv kan fremme en utrolig vakker og på mange måter unik region, sier 38-åringen fra Oslo.

Hun er opprinnelig fra Chile, og familien flyttet til Norge da hun var fire år. Siden har hun for det meste bodd i Oslo-området, kun avbrutt av studieopphold i Spania. I tillegg er hun utdannet fra Norges Markedshøyskole (i dag Handelshøyskolen BI).

– Jeg har vært i Ulsteinvik, Geiranger og Ålesund, men kjenner ikke regionen så veldig godt. Men jeg vet at dere har fantastisk natur, mye industri, gründerånd og mange flinke folk der oppe - ikke minst dyktige musikere som for eksempel Highasakite og Sigrid, sier Carmona.

Fra jobb for Nobelkonserten

Hun kommer rett fra jobben som leder for kommunikasjonsavdelingen for årets Nobelkonsert, når hun mandag 6. november begynner i prosjektstillingen som daglig leder for The North West.

Selv beskriver hun seg som veldig musikkengasjert, med spesiell interesse for å organisere musikkfestivaler og andre store begivenheter som skal begeistre og underholde et publikum.

Nå får hun stort ansvar for å få folk og organisasjoner fra flere kommuner i Ålesund-regionen til å spille på lag og finne tonen sammen.

Dette i et samarbeid der hensikten er å skape en møteplass for by- og regionutvkling.

– Vågalt og spennende

– Det er vågalt og spennende av styret i The North West å ansette en daglig leder som for det meste har bodd i Oslo. Men jeg håper at jeg med min Oslo-erfaring kan bidra med nye ting.

– Samtidig er jeg ydmyk i forhold til det som allerede finnes av tilbud og kvaliteter i regionen, sier hun.

Hun stiller ganske blank på hva The North West egentlig skal være, men mener konferansen eller festivalen skal bli et møtested for de som er fra regionen – og som er rakrygget og stolt av det.

– Så gjelder det å lage et program som alle vil like, og som gjør at det øvrige Norge får opp øynene for alt det fantastiske som regionen har, sier hun.

– Og da gjelder det å tenke stort og ambisiøst, i hvert fall til å begynne med, sier hun.

Håper på jobben flere år fremover

Tiden fremover vil hun blant annet bruke til å bli kjent med så mange mennesker som mulig i Ålesund og omlandskommunene.

Jobben er en prosjektstilling som varer til etter at konferansen er avsluttet neste vår. Maria vil pendle mellom Ålesund og Oslo.

– Men håpet mitt er at jeg gjør en så god jobb at jeg får tilbud om jobben i flere år fremover, sier hun.

Skal det være en billett til Nobelkonserten 2017?

Og er det noen i sona Ålesund-regionen som ønsker seg billett til Nobelkonserten 2017 i Telenor Arena den 11. desember, så er det visstnok bare å sende ei tekstmelding til Maria Carmona.

På den konserten står forresten Ålesunds egen Sigrid Solbakk Raabe på scena.