De er elever på dans, drama, musikk og formgiving på Fagerlia videregående skole, men de bruker gjerne sine kreative evner på byplanlegging også.

Denne uka var 75 elever fra Fagerlia og Ålesund videregående skole samlet til gründercamp i bystyresalen. Oppgaven var å komme med forslag til hvordan den nye skolen på sørsida skal bli et godt sted der ulike brukere kan være sammen.

– Vi skulle se både på selve skolen og på området rundt, forteller de seks fra Fagerlia som stakk av med førstepremien.

Følg smp.no på Facebook

Brygger

Alle de 75 elevene møtte opp i bystyresalen uten at de visste særlig mye om hva slags oppgave de skulle løse.

– Vi visste bare at det handlet om den nye skolen, forteller Ingunn Hatlehol Andreassen, Sara Wilhelmsen, Julie Yksnøy Alnes, Josefine Rødal Tomren, Lars Karbø og Solveig Rønning.

Vinnergruppa valgte å bruke bruer og brygger som samlingspunkt, og Islands brygge i København var inspirasjonskilden.

– Bryggene skal binde sammen den østlige og vestlige delen av området som skal ha litt ulike funksjoner, men der brua blir et møtepunkt, forteller elevene.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

De innrømmer at det var ganske krevende å illustrere alle ideene som kom på bordet. Byplanlegging er ikke alltid like enkelt.

– Men vi mener i hvert fall det er viktig at skolen og denne delen av sørsida må inneholde masse tilbud for ungdom. Kafeer, treningssenter, øvingslokaler, kino og konserthus gjør at skoleelever og studenter kan bruke området også etter skoletid, forklarer de seks byplanleggerne.

Tak

Forslaget om ei scene på taket av skolen gjorde også at juryen falt for gruppas forslag. Her er både operataket i Oslo og kulturhuset Plassen i Molde inspirasjonskilder.

– Det var en hektisk dag, men veldig gøy, forsikrer elevene. Og vi kommer sikkert til å følge ekstra mye med på det som skjer med planlegginga av sørsida framover.

<strong>Vinnerne:</strong> Disse stakk av med førstepremien. F.v. Sara Wilhelmsen, Ingunn Hatlehol Andreassen, Julie Yksnøy Alnes, Lars Karbø, Solveig Rønning og Josefine Rødal Tomren. Foto: Hilde Hovik