SIF har jobbet lenge for å få på plass en erstatter for Sture Fladmark, som hoppet over til trenerjobben for AaFKs juniorlag.

Mange tippet at SIF ville ende opp med Svein Slinning, som kjenner klubben ut og inn både som spiller i mange år og som trener i flere perioder.

Og slik ble det.

– Jeg håper ikke at jeg blir sett på som en syvende far i huset, for slik føler jeg meg ikke selv. Jeg synes det er fryktelig moro å være tilbake som trener for SIF, og har er godt håp om at vi skal få til et slagkraftig mannskap i 3. divisjon, sier Slinning.

Bygge videre

Som legger til at han er ydmyk og imponert over den jobben de to siste SIF- trenerne har lagt ned.

– Mitt mål er at vi skal bygge videre på den defensive trygghet som Jan Erik Sørnes fikk inn i laget, og samtidig har vi ambisjoner om å bli et ballspillende lag. Som Sture Fladmark sto for. Foreløpig har jeg ikke en assistenttrener på plass, men jeg vil bygge opp et trenerteam som kan avlaste meg i travle perioder, sier 58-åringen.

SIF har mistet keeper Ole Christian Rørvik til AaFK og Steffen Moltu til Hødd, mens Simen Fjørtoft har gått tilbake til Blindheim. Jan Marius Ringstad er trolig også tapt for SIF, han studerer utenbys.

Styrke stallen

– Men vi har fortsatt mange gode spillere i klubben, og etter hvert vil jeg prøve å styrke stallen også. En god keeper står allerede høyest på ønskelista, røper han.

SIF har treningsfri denne måneden, men Svein Slinning vil kalle inn til et spillermøte over helga slik at han kan få prate med spillerne.

Selv om han har trent SIF flere ganger tidligere, er det ikke så mange av dagens spillere som har trent under ham.

Styremedlem Johan Dolmen er veldig glad for at trenerspørsmålet nå er løst.

– En utrolig lettelse, og akkurat nå er jeg trygg på at Svein Slinning er rett mann til rett tid for oss. Han kjenner klubben og vi som er der, og han er en grundig og flink trener. Vi er enige om en toårskontrakt, men kan godt tenke oss å ha ham lengre enn som så, fastslår Dolmen.

Ny leder

Som også har vært delaktig i å få løst leder-problemet i SIF. Det lyktes ikke å finne leder Wenche Gjøsunds etterfølger på det ordinære årsmøtet i forrige måned, men nå ser det ut til å ha ordnet seg.

Og SIF fortsetter med kvinnelige leder. Iren Simonnes har sagt seg villig, hun har i en årrekke jobbet i SIFs yngre avdeling.

Selve valget blir avholdt på ekstraordinært årsmøte 20. desember.

Og parhestene Jarle Ødegaard og Frank Austdal vil ta på seg jobben som daglige ledere på «samsen» og også jobbe ut mot sponsormarkedet, slik de har gjort det en rekke år før også. Og plutselig kan det bli en god jul for SIF-medlemmene også!