– Veldig kjekt å få en arbeidsoppgave som er relatert til noe som skjer i Ålesund. Og vi setter stor pris på å bli engasjert av lokalt næringsliv, for det er kjekt å se at det er bruk for det vi lager. Slik blir det vi former noe mer en skoleoppgave.

Det sier Beate Drønnen. Og det hun sikter til er oppdraget hun og medelever på design og håndverk, bygg og anleggsteknikk har utført i samarbeid med Ålesund kino.

Ut fra klipp av Disney-filmen Coco, som fredag har premiere ved Moa Kinosenter, har de laget mexicansk inspirerte kostymer, bygd og dekorert en kinovogn med popkorn, og fargerike blomster av silkepapir.

– Vi har analysert handlingen i Coco-filmen, og laget vår tolkning av den. I filmen møter vi en 12 år gammel gutt som til tross for familiens forbud drømmer om å spille musikk, forklarer Shahed Randine.

Fengende show

Det samme analyseopplegget har flere av skolens elever gjennomført.

– De siste tre ukene har design og håndverk hatt et tverrfaglig samarbeid mellom frisør, interiør, design og tekstil, bygg og anlegg og jobbet fram prosjektet «Fra film til scene», forteller kontaktlærer Ann Kristin Refsnes.

Seks forskjellige filmer, teaterstykker har elevene tatt for seg, og under gårsdagens åpne skole var rundt hundre elever i sving med å vise fram frisyrer, sminke og kostymer i et show.

Høy stemning med trampeklapp og begeistret plystring fra skolens egne og besøkende elever ble det da Borgund-elevene danset over catwalken til musikk fra med Disney-filmen Coco, julestykket Putti Plutti Pott, Grease og til Bruno Mars-låten «Uptown funk», hovedlåten fra filmen «The Hunger games» og Justin Timberlake-sangen «Can´t stop the felling».

– Bra show. Masse flotte kostymer og kule frisyrer. Frisørelevene har vært veldig flinke, sier hudpleie-elev, Andrea Bjørdal, mens applausen legger seg i kantina.

Vise seg fram

– Et kjekt avbrekk fra timeplanen og den vanlige skolehverdagen å lage et show som dette.

Og bra for skolen at vi viser fram noe av det gøye vi driver med, slik at det trekker flere elever til skolen, mener Martine Synes som deltok i Coco-framføringen.

Hun er ikke aleine om å håpe på at flere får øyene opp for skolens utdanningstilbud.

Det gjør også rektor Jessie Strand Fagervoll.

Til gårsdagens åpne dag var elever ved ungdomsskoler og videregående skoler i Ålesund, Sykkylven og Ørsta invitert.

– Vi ønsker å nå ut til både ungdommer og foreldre om alle de ulike utdanningsprogrammene Borgund videregående skole har, og som leder videre til høgere utdanning. Vi har utdannet mange flinke fagfolk innen yrkesfag, forteller Strand Fagervoll.

– Vi har lyst å begynne på frisørlinja her til høsten, forteller Rakel Hustad Bjørdal og Mari Holen.

De to 16-åringene fra Ørsta var blant dem som besøkte Borgund videregående skole i går. Og de likte informasjonen og inntrykkene de fikk.

– Skolebygningen er ny og fin, og det ser kjekt ut å være elever her, mener Ørsta-jentene.