Skissene Eidsvik i dag legger fram er ikke et konkret forslag, men flere ulike mulige løsninger til arbeid som styret skal behandle 18. desember.

Klokka 15.15 holdes det pressemøte i administrasjonsbygget ved Ålesund sjukehus.

Leier inn hjelp

Torsdag ble det kjent at Helse Møre og Romsdal leier inn konsulentselskapet Deloitte for å få hjelp til å få økonomien på rett kjøl.

Helse Møre og Romsdal sliter med en mulig budsjettsprekk i år på over 100 millioner kroner. Neste år mangler det tiltak for ca. 95 millioner kroner for å få budsjettet i balanse.

- Til styremøtet i desember vil jeg legge fram en samlet sak for styret der jeg viser konsekvensene av våre utfordringer. Det er aktuelt å gjøre endringer i tilbudet på flere områder for å sikre kvalitet og økonomi, sier direktør Astrid Eidsvik i en pressemelding.

Under press

Eidsvik er under stort press fra Helse Midt-Norge, som har varslet at bare strukturelle endringer kan få skuta på rett kjøl.

I Volda frykter man for kjernefunksjoner som akuttkirurgi. Det vil bryte med det som er lagt inn som føring fra regjeringserklæringen.

I regjeringsdokumentet står det at «regjeringen skal stoppe nedleggelser av akutt- og fødetilbud som ikke er begrunnet med pasientsikkerhet og kvalitet, før nasjonal helse- og sykehusplan er behandlet.».

I Kristiansund er man også bekymret for tilbudet ved barneavdelingen og fødeavdelingen, melder Tidens Krav.

Etter hva Sunnmørsposten erfarer er det mange også internt som er spent på hva Eidsvik vil legge fram i ettermiddag.

Det blir også informasjonsmøte for styret i Helse Møre og Romsdal fra kl 16.30.