VG skriver torsdag kveld at Olav Harald Ulstein (Frp) fra Farmen er tilbake i Sykkylven, og at det er ventet et oppvaskmøte mellom han og ordfører Petter Lyshol (H) på fredag.

– Jeg har snakket med mange her i hjembygda mi i dag som reagerer på måten ordføreren har ordlagt seg på, men jeg vil ikke si noe mer om denne saken før jeg får høre fra ham hva han har sagt, sier Olav Harald Ulstein til avisa.

Ulstein kalte en annen deltaker for «ynkelig» og «motbydelig» før en tvekamp i realityserien.

Dette har satt sinnene i kok på sosiale medier, og ordfører Petter Lyshol gikk ut i media:

- Dette har reist en del spørsmål i kommunen. Vi har fått veldig mange meldinger fra folk i hele Norge som reagerer på oppførselen hans og lurer på hvem som har gitt han lov til å delta. Men vi kan ikke bestemme hva folk gjør utenfor vervet, sa Lyshol til TV2.

Ulstein er varaordfører i Sykkylven, og skal stille som ordførerkandidat i bygda.

Les også: Sykkylvs-ordfører med krass kritikk av Farmen-Olav

Lyshol mente videre at deltakelsen til Ulstein svekket tilliten til kommunen blant folk, og uttalte at en offentlig person måtte tenke over hva man sa og hvordan man oppfører seg.

Ulstein har uttalt at han har forståelse for at folk ikke likte utspillet, og bakgrunnen var at han ble dolket i ryggen og at avtaler var brutt.

Han håper og tror at folk skjønner at dette er underholdning, og at det ikke viser hvordan han er i rollen som varaordfører.