Politiet meldte om siktelsen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Politiet har opprettet etterforsking.

– Alle gjerningspersonene er identifisert og fem personer er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år eller medvirkning til dette. Tre av gjerningspersonene er under den kriminelle lavalder, skriver politiet i pressemeldinga.

Av de to øvrige siktede, er én under og én over 18 år.

Fikk melding fra flere

ØNSKER TIPS: – Hvis noen har info de tenker kan være relevant, er politiet takknemlig for å få vite om det, sier politiinspektør Anders Skorpen-Trøen, påtaleansvarlig i saken. Foto: Bjørn Brunvoll

Politiinspektør Anders Skorpen-Trøen er påtaleansvarlig i saken. Han forteller til Romsdals Budstikke at politiet har brukt store ressurser på å få oversikt over saken.

– Politiet fikk melding fra flere kilder som gjorde at vi startet etterforskning. Det har gjort oss i stand til å identifisere gjerningspersonene, så det er ingen holdepunkt for at det er andre mistenkte. Etterforskningen vil gå over til å kartlegge mulig rollefordeling og ansvar de siktete i mellom, sier Skorpen-Trøen.

– Av hensyn til den unge alderen til de involverte, samt at vi er i en tidlig fase av etterforskningen, ønsker vi ikke å gå ut med informasjon om detaljer. Det vi kan si, er at det er én fornærmet i saken og at hendelsen skjedde mandag ettermiddag, sier Skorpen-Trøen.

– Hvis noen har info de tenker kan være relevant, er politiet takknemlig for å få vite om det, sier han.

– Erkjenner å ha vært til stede

Advokat Axel Lange forsvarer den siktede over 18 år. Han sier til Romsdals Budstikke at han ikke ønsker å gå inn på relasjonen mellom hans klient og den fornærmede.

Lange opplyser at hans klient ble pågrepet onsdag ettermiddag, og satt i avhør hele torsdag.

Klienten er varetekstfengslet for fire uker, men begjærer seg løslatt, sier forsvareren.

– Med tanke på alder og antall involverte, er dette totalt sett noe av det mest alvorlige jeg har vært borti, sier Lange til Romsdals Budstikke.

Flere avhørt – kriseteam orientert

Den fornærmede og de siktede er avhørt og det er oppnevnt bistandsadvokat og forsvarere.

Politiet melder at det er avhørt flere vitner i saka. Politiet arbeider videre med teknisk og taktisk etterforskning.

– Personen over 18 år er framstilt for Møre og Romsdal tingrett fredag. Påtalemakta har fått medhold i varetektsfengsling, skriver politiet.

Politiet har fått medhold i varetektsfengsling i fire uker, får Romsdals Budstikke opplyst.

For personene under 18 er barnevernstjenesten og foreldrene informert. Også kriseteamet i Molde er orientert.

I beredskap

Romsdals Budstikke har snakket med leder i kriseteam for omsorgsberedskap i Molde, Kristin Endresplass Ervik.

Hun forteller at de til nå har hatt en passiv rolle.

– Vi har blitt orientert om saken, og vi er i beredskap. Vi har ikke noen aktiv rolle enda. Nå handler det mer om at vi har muligheten til å bistå ved behov, sier hun.