Med bare familie til stede ble han gravlagt i Necrópole Ecumênica, et ti etasjer høyt mausoleumsbygg. Etter ønske fra Pelé selv ble han gravlagt i 9. etasje. Det var en hyllest til hans far, som bar trøye nummer 9. Pelé selv fikk ved en tilfeldighet nummer 10 og var den som ga det trøyenummeret den status det har i dag.

Pelé døde i romjula etter lengre tids kreftsykdom. Han ble 82 år gammel.

Over 230.000 mennesker passerte kisten under den ett døgn lange likvaken inne på Vila Belmiro-stadion, Pelés tidligere klubb Santos' hjemmebane. Brasils nyvalgte president Lula da Silva og Fifa-president Gianni Infantino var blant dem.

Likvaken ble avsluttet klokka 10 brasiliansk tid tirsdag. Deretter ble kisten kjørt i en brannbil gjennom byens gater til Necrópole Ecumênica.

Kisten var dekket av Brasils flagg og Santos' banner. Prosesjonen med kisten passerte blant annet huset der Pelés 100 år gamle mor Celeste Arantes bor. Dona Celeste, som hun omtales i Brasil, lider ifølge lokale medier av demens og har ikke forstått at sønnen er død.

– Hun har det bra, men hun lever i sin egen lille verden, sa datteren Maria Lucia, som bor med Dona Celeste, til ESPN fredag.

Trengsel

Prosesjonen ble forsinket på grunn av trengselen i gatene. Folk har strømmet til byen for å vise Brasils og kanskje verdens beste fotballspiller den siste ære.

Før prosesjonen til gravstedet startet, ble det holdt en katolsk messe inne på Vila Belmiro. I løpet av 24 timer hadde nesten en kvart million mennesker defilert forbi den åpne kisten, som var plassert i midtsirkelen på det som var hans hjemmebane i storparten av karrieren.

Blant dem var blant andre Lula da Silva, som søndag ble tatt i ed som Brasils president. Han var president også mellom 2003 og 2010. Inne på stadion omfavnet presidenten Pelés sønn Edinho og kone Marcia Aoki. Pelés familie og presidenten tok sammen del i en bønn.

Kritikk

Også Fifa-president Gianni Infantino har vært i Brasil for å ta et siste farvel. Infantino er i etterkant blitt kritisert fordi han tok en selfie ved kisten.

Infantino forsvarte seg tirsdag mot kritikken ved å si at noen av Pelés tidligere lagkamerater ba om en selfie med ham, og at han tok bildet fordi ingen av dem fikk det til.

– Om det er kritikkverdig å hjelpe Pelés lagkamerater, så får jeg tåle det. Det vikrigste er å hedre kong Pelé, skrev Infantino på Instagram og la til at fotballbanen ved Fifa-hovedkvarteret i Zürich får navnet Estádio Pelé.

Han har oppfordret alle Fifas 211 medlemsland til å gi minst én stadion navn etter den avdøde legenden.

Pelé regnes som en av historiens beste fotballspillere og er den eneste som har vunnet VM tre ganger. Han hjalp Brasil til gull i 1958, 1962 og 1970. Han spilte for Santos det meste av sin karriere, men hjalp også til å øke fotballens popularitet i USA gjennom spill for New York Cosmos.