– Det blir vanskelig å berge plassen når vi taper slike kamper, innrømmet en skuffet trener Rune Ulvestad etter oppgjøret.

1-3 tapet betyr at Herd nå kun har fire kamper på seg til å ta igjen enten AaFK 2 eller Molde 2 foran seg. Og det skal holde hardt, og dersom de to bunnrivalene tar poeng i dag blir situasjonen bortimot håpløs for Herd. Jevnaker vant sin kamp lørdag, noe som betyr jumboplass for Herd.

Sjansesløsing

Men lørdag hadde altså Herd mer enn nok sjanser til å ta både ett og tre poeng. Men selv alene med keeper klarte ikke Herd å score, og da blir det vanskelig.

Brumunddal er gode på dødball, og scoret 1-0 etter at Herd hadde gitt fra seg en unødig innkast nede ved cornerflagget. Ballen ble dårlig klarert, og Marius Holt dunket inn returen med venstra.

God keeper

Også etter pause hadde Herd ballen mye, men Brumunddals nye keeper Deregowski reddet både det mulige og det umulige.

Og da den tidligere Hødd-spilleren Vemund Brekke Skard fant Marius Holt med en fin stikker etter 58 minutter, ble kampen avgjort. Holt scoret sitt andre for dagen, og løpet var kjørt.

Eirik Kampenes kom alene mot keeper rett etterpå uten å score, mens Andreas L. Johansen «selvsagt» scoret for vertene da han kom alene 13 minutter før slutt.

Dermed ble Eirik Heltnes redusering kun en fattig trøst for Herd.

– Det er veldig tungt for guttene når de får så dårlig betalt i kamp etter kamp. Og vår største utfordring er nettopp det at vi klarer ikke å omsette godt spill i scoringer, sukket Ulvestad.

Neste kamp for Herd er Frigg borte, før Valdres kommer på besøk til Ålesund. Herd må vinne begge om det skal være et realistisk håp om berging.