Røde Kors har behandlet 155 skader og vært på 59 aksjoner landet over.

- Dette er det høyeste antallet skader vi har registrert i løpet av et døgn denne påsken, sier vaktleder ved Røde Kors informasjonssentral på Gol, Unni Sletvold.

Nesten halvparten er forstuinger og bruddskader. Det har også vært tilfeller av hodeskader og skuldre ute av ledd.

Rolig i Møre og Romsdal

Til tross for en hektisk dag for Røde Kors ellers i landet, har det vært rolig i Møre og Romsdal. Mange har nyttet sjansen til tur i løyper og skianlegg, men få har blitt skadd.

- Syv har blitt skadd i dag og det er lite i forhold til hva man kan forvente, sier Mareno Gjerdsbakk, operativ leder i Langevåg Røde Kors.

De fleste skadene skjedde ved skianlegg. Hjelpekorpset hadde 41 mannskap på vakt i fylket.

- Ingen av skadene var alvorlige og det er vi glad for, sier Gjerdsbakk.

Harde løyper

Røde Kors advarer mot hard snø i løypene. Løypene blir harde på grunn av solen. Snø blir varmet opp og smelter på dagtid, og fryser igjen når temperaturen synker mot kvelden og blir til hard is.

- Det er viktig at folk tar forholdene i betraktning og er mer forsiktig når de setter utfor i bakkene. Tenk på farten du oppnår og at snøen kan være like hard som asfalt, sier Sletvold.

Uvanlig høyt antall skredaksjoner

Totalt har Røde Kors’ Hjelpekorps behandlet 520 skader og vært på 206 aksjoner denne påsken. Ved inngangen til påskehelgen var Røde Kors ute på ni snøskredaksjoner. Dette er det høyeste antallet skredulykker de siste fem årene. Til sammenligning var Røde Kors ute på seks skredaksjoner i løpet av hele påsken 2008.

- Det er selvfølgelig veldig trist at en ellers flott påske preges av et så høyt antall skredulykker. Dessverre er ikke skredfaren over, sier Sletvold.