Trafikklysene på Hellebroa i Ålesund er nå på plass. Etter en kort tilvenningsperiode med blinkende gule lys, blir det alvor fra onsdag:

– De gule lysene har vært mest for å gjøre trafikantene oppmerksomme på at her kommer en endring. Fremover skal reguleringen tre i kraft som normalt, sier byggeleder Andreas Bergby i Statens Vegvesen.

Ikke lenger en og en

Dermed er det ugjenkallelig slutt for fotgjengerfeltet som krysset vegen midt på den smale broa. Nå må fotgjengere finne seg i å vente på grønn mann. Både krysset Nedre Strandgate/Apotekergata, gangfeltet i Lorkenesgata og gangfeltet i Nedre Strandgate blir regulert med trafikklys.

– Hovedhensikten er jo nettopp å regulere de myke trafikantene, slik at ikke for eksempel én og én cruisepassasjer skal krysse. Nå må de gå i puljer, og forhåpentligvis vil det bedre trafikkflyten, sier Bergby, som er spent på hvordan den første tilvenningen vil gå.

– Lysmastene skal være godt plassert, og vi skal nå fjerne de gamle skiltene som har vært litt i veien. En liten overgang blir det jo, men vi håper og tror det skal gå helt fint, sier han.

En siste finpuss med asfaltering, nye stopplinjer og en del kosmetisk arbeid skal være avsluttet i neste uke, så er Hellebroa-prosjektet helt i havn.