– Nei, sånn det ser ut så er det ikke dere som blir hardest berørt av stormen på onsdag. Den ser ut til å komme inn lenger sør på Vestlandet, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

Slutt på finvær

Det er bare å si farvel til det vakre vinterværet, snøen og det strålende skiføre i Sør-Norge. For i store deler av landsdelen må man forberede seg på nedbør i flytende form og plussgrader. Så også i nordvest.

– Det kommer inn litt nedbør sørfra tidlig på dagen tirsdag, og kan bli stiv kuling på Sunnmøre. Da kommer det litt snø, som nok går over til regn i ytre strøk og lavereliggende områder, sier hun.

Så vil nok sørvesten gi en liten til stiv kuling på kysten første del av onsdag.

– Så kommer da denne stormen, men den ser ganske liten ut. På prognosene nå er det Hordaland og den sørlige delen av Sogn og Fjordane den treffer kraftigst. For Møre og Romsdal ser det ut til å bli liten til stiv kuling.

Vått – men snø i fjellet

Vått blir det i alle fall. Og mildt.

– Det blir en del nedbør, og snøgrensa kan krype oppover. I Ålesund har det vært rundt tre plussgrader nå, og der kan nok temperaturen fort stige til fem-seks grader utpå ettermiddagen tirsdag. Kanskje enda litt varmere natt til osndag. Så det som ligger av snø og is der, vil nok smelte, sier hun.

Samtidig er det godt nytt for den som håper på nysnø i fjella.

– I Sunnmørsalpene for eksempel, kommer nedbøren som snø.