Ålesund kommune skriver at de godkjenner søknad om dispensasjon fra arealbruksformål (vern av kulturmiljø og kulturminne) i reguleringsplanen for Kallarhaugen og søknad om tillatelse til å etablere veterinærklinikk for stordyr.

Avkjørselen fra Jensvikvegen må opparbeides i samsvar med Ålesund kommunes retningslinjer.

Lang reiseveg

Det er i dag ingen lokalitet til behandling og operasjon av stordyr, og dyra må derfor sendes til Østlandet for slik type behandling.

Lokasjonen på Svorta er svært sentralt plassert i forhold til veterinærenes vaktområde og vil redusere transporttiden for dyra betydelig.

Området er i dag benyttet av grunneieren til stall, og den vil være en del av tiltaket. Verken dyrka mark, sårbare naturtyper eller bygninger vil bli ramma som følge av tiltaket.

Dyrevelferd

Tiltaket vil ikke komme i konflikt med vernebestemmelsene i reguleringsplanen, med vern av tunet med stabbur, våningshus, sagbruk og løe.

Til tross for at det i utgangspunktet anses som ei ulempe å gi dispensasjon fra reguleringsplan, mener bygningsmyndighetene at ulempen er av mindre karakter, og at etableringen er et viktig tiltak av hensyn til dyrevelferd.