Politiet har pågrepet fire rumenere for omfattende kortsvindel, som er en type svindel hvor et falskt, stjålet eller kopiert kreditt- eller debetkort blir brukt til å kjøpe varer og tjenester.

- Aktiviteten deres har foregått flere steder i Ålesund. Det er også grunn til å tro at det samme har skjedd i Stavanger og Bergen, skriver kommunikasjonsrådgiver i Sunnmøre politidistrikt, Eli Anne Tvergrov, i en pressemelding.

Merkelig oppførsel

Det var vektere på kjøpesenteret på Moa i Ålesund som tipset politiet. Merkelig oppførsel ble observert da flere rumenere var innom forskjellige butikker.

- De plukket ut dyre varer som de forsøkte å betale med diverse kort. Der kortene ble avvist gikk de videre til neste butikk. Enkelte steder lyktes de med å få større transaksjoner gjennom. Noen av personene opererte alene, noen var flere sammen innom butikkene, står det i pressemeldingen.

Videre etterforskning ledet til pågripelse av tre menn og en kvinne, onsdag kveld. Det ble samtidig gjort betydelige beslag i saken av eksklusive varer, herunder klær, Apple-produkt, parfymer og klokker.

- Vi har grunn til å tro at aktiviteten med kortsvindel har pågått over to dager i Ålesund og flere dager i Bergen og Stavanger, sier politiførstebetjent Lars Eirik Steinsland.

- I den forbindelse er vi interessert i informasjon fra butikker i Ålesundsområdet som tirsdag og onsdag denne uken har opplevd at utenlandske personer har forsøkt å kjøpe dyre gjenstander med kredittkort som har blitt avvist. Er det noen som besitter konkret informasjon om slik aktivitet som beskrevet her, ber vi de kontakte oss.

Steinsland vil samtidig gi en ekstra honnør til vekterne på Moa og butikkpersonell som årvåkent fikk med seg det som pågikk.

De fire rumenerne blir fredag ettermiddag fremstilt for fengsling.