Dette gjør beboerne i borettslaga Nørvegata 5 og Nørvegata 10 frustrerte. Det er spesielt i nærhetene av blokkene i Nørvegata 5 at problemet er størst.

- Vi oppdaget dette første gang for en 3-4 år siden. Da dukket det opp ei vogn fra en bilforhandler som nå er gått konkurs, forteller styreleder i Borettslaget Nørvegata 5, Ragnhild Hollevik.

Siden har den blitt stående.

Flere og flere

Og flere har kommet til.

- Nå er vi vel oppe i en seks-sju campingvogner som ingen av beboerne våre eier. Det er blitt et forsøplingsproblem for oss, og det er jo ikke noe pent syn heller, sier Hollevik.

Utrygge

Hun forteller at flere av beboerne i borettslaget føler seg utrygge på campingvognene.

- I noen av de har vi sett at det har vært lys om kveldene. Hvem som bor der, har jeg ikke peiling på, men på kveldstid kan det oppfattes ubehaglig å passere vognene, sier Hollevik.

Ingenting skjer

Borettslaget har gjentatte ganger vært i kontakt med Ålesund Parkering og Ålesund kommune.

- Men ingenting skjer, jeg vet ikke hvorfor, men vi får heller ikke noen tilbakemeldinger, sier Hollevik.

Hun mener det er den brede gata som gjør at det parkeres så mye vogner der.

- Den første som kom har tydligvis hatt en smitteeffekt, sier Hollevik.

Fjernes

Daglig leder Roar Salen i Ålesund Parkering sier han har vært på flere befaringer i Nørvegata.

- Og vi ser jo problemet, men det er lite vi kan gjøre uten et vedtak fra grunneier, som er Ålesund kommune, sier Salen.

Og når vi kontakter veg- og anleggsavdelinga i kommunen, ved Helene Worren, skjer ting raskt. Ti minutter etter er Salen på tråden.

- Da har vi fått en henvendelse fra grunneier, Ålesund kommune, og vi vil i løpet av dagen starte med borttauing, sier Salen.

- Heilt fantastisk. dette hadde jeg ikke trodd, sier borettslagsleder Hollevik.

14 dager

Ålesund parkering var i ettermiddag i gang med å rydde opp blant campingvognene. Noen av de bærer preg av å være bebodd, noe også naboer har reagert på.

- Vi vil nå legge ut varsler på alle vognene, der de blir bedt om å fjerne de innen 14 dager. Blir ikke de gjort, blir de fjernet for eieres regning, opplyser Ålesund Parkering.