Mandag formiddag var Karlsen blant flere Lions-karer som ordnet med julelys i og utenfor Korsatunnelen, på oppdrag for Ålesund sentrumsforening.

Mens ildsjelene jobbet med lysa inne i tunnelen, sto bilen med utstyr utenfor tunnelen, med nødblinken på.

Da ble det utstedt et gebyr på 900 kroner for ulovlig parkering på gangareal, med hilsen Ålesund parkering.

– Jeg gikk bort til Ålesund parkering sitt kontor og forklarte situasjonen, men ble kontant avvist. De sa at vi måtte ha arbeidstillatelse fra kommunen og ha den synlig i bilen, sier Karlsen.

– Dette visste vi ikke. Vi har pyntet byen i 20 år, og aldri før fått en slik beskjed. Heller ikke i møter med kommunen om julepyntinga er det blitt nevnt.

Karlsen reagerer på at parkeringsselskapet ikke viser større forståelse når ting blir forklart.

– Lions gjør en frivillig innsats for hele byen. Og pengene vi får inn går til ideelle formål i nærområdet. Så blir vi møtt på en slik firkantet måte. Dette må være flaut for Ålesund parkering, sier han.

Nylig fikk også et annet Lions-medlem 900 kroner i gebyr, for å ha parkert feil utenfor Frelsesarmeen i Apotekergata, mens de lyspyntet Hellebroa.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

– De jager jo folk fra byen. Ikke rart at Moa vokser, mener Karlsen.

– Hadde fått beskjed

Ifølge daglig leder Roar Salen i Ålesund parkering, hadde Lions fått beskjed på forhånd om reglene som gjelder, og at de trenger arbeidstillatelse utstedt av kommunens VAP-avdeling.

– Vi fikk en henvendelse den 15. november fra en i Lions, som gjaldt plassen det er snakk om ved Korsatunnelen. Vedkommende fikk da vite om reglene. Regelverket er klart, og må gjelde for alle, sier Salen. H

an sier parkeringsselskapet ikke har ansvar for kommunikasjonen innad i Lions.

– Kan ikke parkere som de vil

– Også Ålesund parkering setter pris på jobben Lions gjør med å pynte byen til jul. Men heller ikke Lions kan parkere som de vil, sier Salen, som for øvrig også sitter i styret til Ålesund Sentrumsforening.

– Er det likevel mulig at Lions kan få ettergitt dette parkeringsgebyret?

– Vi driver ikke med saksbehandling i avisa. De har heller ikke søkt om at det blir ettergitt, så da har vi ikke grunnlag for eventuelt å kunne ettergi det, sier Salen.

– For eksempel gjelder det i gågata og på p-plasser reservert for handikappede. Selv om du har arbeidstillatelse, så er det regler å følge for hvor og hvor lenge bilen kan stå.

Ifølge Salen er det umulig for betjentene å vite bakgrunnen for «nødblink-parkering», når det ikke er folk ved bilen, tillatelse i frontruta eller andre synlige tegn på hva det gjelder.

Har skaffet seg tillatelse

– Vår mann som fikk beskjed fra Ålesund parkering burde jo ha gitt denne videre til oss. Men samtidig er det jo lov å bruke fornuft, også i Ålesund parkering, mener Karl Karlsen.

DYR JULEPYNTING Gebyret på 900 kroner som lå under vindusviskeren.

Etter det Sunnmørsposten erfarer vil Lions-medlemmene i fellesskap betale parkeringsbøtene, om disse blir stående.

Karlsen har nå skaffet arbeidstillatelse til å ha i bilen.

Det er hektiske dager før desember starter.

Hele 30 medlemmer i LC Ålesund-Borgund er i sving med å henge opp julelys mange steder på gateplan for sentrumsforeninga, og over bygatene på vegne av handelsstanden.

Til helgen skal alt være klart, og det blir markering i sentrum.

Jul skal det bli

– Dette høres ut som en beklagelig misforståelse som vi håper det finnes en løsning på, sier Monica Molvær, arbeidende styreleder i Sentrumsforeninga.

– Vi setter stor pris på den jobben Lions gjør hvert år, til glede for hele byen. Samtidig har parkeringsvakten gjort jobben sin, sier Molvær.

– Vi må vurdere å betale parkeringsbota for Lions. Jul skal det uansett bli i Ålesund sentrum, i år også, forsikrer hun.