Budsjettavstemning utsatt

Senatet i USA har utsatt avstemningen om å sikre finansieringen av statsapparatet for å få slutt på den pågående budsjettkrisen.

Ifølge amerikanske medier er avstemningen utsatt til klokka 12 lokal tid. Den skulle egentlig ha funnet sted klokka 1 natt til mandag.

Flere drept i bombeangrep i Thailand

Minst tre personer er drept og 18 skadd i et bombeangrep på et marked i den sørlige Yala-provinsen i Thailand, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Kriminelle plasserte en bombe på en motorsykkel og satte den ved siden av en vogn på markedet, sier en talsmann for sikkerhetsstyrkene.

Lektor advarer mot kjedelig lek

Mange barn opplever utetiden i barnehagen som kjedelig fordi de voksne mangler kompetanse på kreativ utelek, sier førstelektor Trond Løge Hagen.

– Mange barnehager har en detaljert plan for ulike aktiviteter knyttet til det pedagogiske innholdet når barna er innendørs, men er vage og generelle når det kommer til hva de skal gjøre når barna er ute.

Mann pågrepet etter boligran

Politiet har pågrepet en mann i 20-årene fra Elverum-distriktet etter at en person ble ranet hjemme lørdag kveld.

Mannen blir avhørt mandag. Den videre oppfølgingen av saken blir foretatt av Elverum politistasjonsdistrikt.

Tigre og bjørner reddet i Texas

To hvite tigre og to bjørner er tatt hånd om av veterinærer etter en razzia hos en privatperson i Texas i USA.

Eierne av dyrene skal ha manglet de nødvendige tillatelsene til å ha dem hjemme hos seg. Razziaen var en fellesinnsats mellom politi, føderale dyreforvaltere og en dyrevernsorganisasjon.

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 22. januar.

FN diskuterer Syria

Den seneste humanitære krisen i Syria er tema for et møte i FNs sikkerhetsråd. Tyrkia har innledet en militæroffensiv mot kurdiskkontrollerte områder nord i det krigsherjede landet.

Mobbing i skolen

Utdanningsdirektoratet publiserer første del av Elevundersøkelsen 2017. Dette er den første av i alt tre rapporter fra undersøkelsen handler om mobbing og uro i skolen.

Puigdemont til København

Den avsatte katalanske lederen Carles Puigdemont skal etter planen forlate sitt eksil i Belgia for første gang. Han er invitert til å delta i en debatt ved Københavns Universitet.

Spania har sagt landet vil utstede en internasjonal arrestordre dersom han reiser. Puigdemont, som har gått i bresjen for katalansk uavhengighet, forlot Spania etter at han ble avsatt.

Statusrapport for Forsvaret

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen holder foredrag i Oslo Militære Samfund om status og utfordringer i Forsvaret.

Norge håper på Sverige

Sverige møter Hviterussland i EM-sluttspillet for menn i Kroatia. Utfallet av den kampen kan bli avgjørende for om Norge går videre fra gruppespillet.

For Norges del må Sverige vinne denne kampen, men tape med minst fem mål mot Norge onsdag.