Mandag skal politikerne på Mørebenken bruke dagen i Ålesund. For å få med seg innspill til arbeidet på Stortinget blir det møter med så vel næringsliv som lokalpolitikere under den andre utgaven av Mørebenk-konferansen.

En av innlederne under konferansen er prosjektleder Jan Petter Eide ved Kunnskapsparken. Til NRK Møre og Romsdal sier han denne helga at han mener Nordvestlandet må styrke seg i kampen mot Trondheim og Bergen og at det å konsentrere seg om å bygge bare én by i Møre og Romsdal - Ålesund, er sentralt.

– Hordaland og Sør-Trøndelag har et strategisk element, og det er en større by, sier Eide. Overfor NRK gir han uttrykk for at han mener det kun er én byregion her som er i stand til å matche dette, og det er byregionen Ålesund.

– Vi bør utvikle en byregion som har det i seg at den kan være relevant i forhold til den politikken som formes, ikke minst i forhold til å skape attraktivitet gjennom virkemidler som kommunikasjonsløsninger, samferdsel og det å være et oppmarsjområde for folk i framtida, sier Eide til NRK.