- Vedtaket i kveld er bare begynnelsen på en lang, lang prosess. Vi godtar ikke at folk på Giske skal være blant de hardest ramma, sier Knut Støbakk.

Her er vedtaket fra torsdagens bystyremøte.

Giske-ordføreren hadde droppet et møte med råfisklaget i Tromsø torsdag for å få med seg debatten om bypakken i Ålesund bystyre i stedet.

- Det er ikke akkurat å fri til nabokommunene dette her, å hive ut bommer helt tilfeldig. Vi skal selvsagt være med på å betale for de vegene i Ålesund vi faktisk bruker. Men at folk i Giske skal betale for Ålesunds gang- og sykkelveger og alt mulig annet er håpløst. Vi kan ikke sykle gjennom tunnelene. Vi kommer aldri til å bruke alt det vi nå skal bli tvunget til å betale for, sier Støbakk.

- Nei, dette blir et langt lerret å bleke for Ålesund kommune. Det er ikke sånn som mange tror at alt er opp og avgjort i kveld.

Saken skal til fylkestinget og til Samferdselsdepartementet. Basert på vedtaket i kveld sender kommunen og vegvesenet i fellesskap snarest en bompengesøknad til Vegdirektoratet. Vedtar Stortinget bompengeproposisjonen, kan innkrevingen starte 1. januar 2016.