Tron Espen Reite var på sin faste brøyterunde med traktoren søndag morgen, og skulle bare forflytte seg for å begynne å brøyte et nytt område.

– Jeg kom rett oppi det, sier Reite.

På E39, like øst for Sjøholt sentrum i Ålesund, begynte en biltransporter å brenne. Brannen hadde akkurat starta da Reite kom dit.

– Det var veldig mye røyk. Røyken var svart.

Sjåføren av biltransporten løp ut for å få to biler av. Med noen gode spader som Reite hadde i traktoren, begynte de å skufle snø og forsøke å slukke med brannslukningsapparat.

Foto: TIPSER

Spadde snø: – Det hjalp ikke

– Vi spadde snø så godt vi kunne, helt til vi hadde brukt opp all snøen rundt bilen. Nå må vi bruke det vi har, tenkte jeg. Da slo det meg at jeg hadde sett en film på YouTube av en båt som slukte en bilbrann, sier Reite.

Inspirert av dette heiv han seg i traktoren og henta snøfreseren for å sprute på brannen.

Tron Espen Reites snøfreser ble viktig. Foto: Privat

– Jeg samla så mye jeg kunne med fresen. Da jeg så at jeg hadde mye, starta jeg fresen ved siden av bilen og holdt på til den var tomt.

Det samme gjorde han en gang til.

Brannvesenet fikk første melding om brannen klokka 09.23. Da skal det ha vært flammer og en del røyk ut fra hengeren. Foto: KRISTOFFER ANTONSEN

Brannvesenet fikk første melding om brannen klokka 09.23. Da skal det ha vært flammer og en del røyk ut fra hengeren.

110-sentralen sier til Sunnmørsposten at innsatsen som ble gjort med snøen før de ankom, har hjulpet. Samtidig var det fortsatt kraftig røykutvikling da de ankom stedet, og de satte i gang med slukking. Klokka 09.42 var brannen slukket.

Verken lastebilen eller bilene som sto på hengeren skal ha fått skader i brannen, men flere personer ble sett til av ambulansepersonell etter å ha fått i seg røyk. E39 var stengt en hel time, men med omkjøring.

Ifølge operasjonsleder Sindre Molnes kan det se ut til at brannen har startet i bakakslingen. Politiet oppretter rutinemessig sak etter hendelsen.

– Glad det gikk bra

– Jeg er glad det gikk bra, at ikke elbilene tok fyr. Da hadde det blitt mye mer skade, sier Tron Espen Reite.

Gjennom hele dagen har han tenkt mye på sjåføren.

– Jeg har tenkt mye på desperasjonen hans. Når du møter noen i en så desperat situasjon, da gjør du alt du kan for å hjelpe.