EU kan anke avgjørelsen til unionens øverste domstol. Fram til det er avklart om det blir en ankesak, er sanksjonene gjeldende. EU kan også bestemme seg for å ilegge ham nye sanksjoner.

Sjulgin ble ilagt sanksjoner på grunn av sin rolle som administrerende direktør for en handelsplattform og for å ha deltatt på et møte med president Vladimir Putin i februar 2022.

Han har siden fratrådt fra direktørstillingen, noe som førte til at han fikk delvis medhold i EU-domstolen.

Flere andre fikk ikke medhold i sine saker onsdag. Blant dem er Dmitrij Aleksandrovitsj Pumpjanskij. EU har innført sanksjoner mot ham og hans kone.

Ekteparet havnet på EUs sanksjonsliste etter Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor. Dette mener de er uberettiget og gikk derfor rettens vei for å bli strøket fra lista.

Onsdag avviste en EU-domstol kravet, noe som innebærer at ekteparet fortsatt nektes innreise i EU og at midler de har i EU-land forblir frosset.

– Selv om han ikke har noen direkte rolle i krigen, så er han aktiv i olje- og gassindustrien som er en betydelig inntektskilde for Moskva, heter det i EU-domstolens kjennelse.