– Vi er stolte over å kunngjøre at Mørenot i dag har fullført oppkjøpet av 86,4 prosent av aksjene i Plastfabrikken AS, opplyser adm.dir. Jan Eskil Hollen i en pressemelding.

Selskapet er produsent av Notrobot –  en autonom robot utviklet for å forhindre groe på oppdrettsnøter ved kontinuerlig og skånsom lav-intensitet børsting.

Endrer navn

Plastfabrikken AS endrer med dette navn til Mørenot Robotics AS og danner grunnlaget for Mørenot Aquacultures satsing på robotisering og automatisering.

Mørenot ønsker å investere ytterligere i selskapet og forventer en vesentlig økning i aktivitet og arbeidsstyrken ved avdelingen i Bodø i nærmeste fremtid.

– Transaksjonen gjenspeiler en viktig milepæl for Mørenot sin strategi.Vi mener dette representerer en svært god mulighet for vekst og verdiskaping for Mørenot.  Notrobot vil også være en viktig bidragsyter for å bevege akvakulturindustrien over på mer miljøvennlige løsninger, ifølge Hollen.

Utvikler selskapet

Gründer Rune Rørstad vil beholde 13,6 prosent av aksjene. I fellesskap med Mørenot sitt eget FoU-team fortsetter utviklingen av selskapet, med hovedfokus på robotikk og automatiseringsløsninger for akvakultursektoren.

Hollen er imponert over det Rune og hans medarbeidere har skapt og utviklet gjennom de senere årene. Han peker på at oppdrettsbransjen har ca. 25-30 milliarder kroner i kostnader og tapte inntekter på grunn av sykdom, lus og dyrevelferd.

–  Å finne mer bærekraftige og kostnadseffektive løsninger på disse problemene vil være sentral for fremtidig vekst i bransjen, og vi mener Notrobot har potensiale til å bli en viktig brikke i løsningen på dette problemet.

Mange i oppdrettsnæringen benytter rensefisk for å kontrollere problemene med lakselus. Sett en notrobot i en ren not og det vil ikke være begroing der notroboten jobber, hevder Hollen.

– Svært imponert

– Vi er svært imponert over Plastfabrikken som selskap og synes Notrobot er et veldig spennende produkt med store muligheter for videreutvikling.

Vi støtter ledelsen i Mørenot sin strategi med å utvide produktspekteret sitt som en del av videreutviklingen av selskapet. Vekst, både organisk og gjennom oppkjøp, er hovedfokus for selskapet, sier  Ola Kvalheim i FSN Capital som eier Mørenot.