«De slet seg gjennom kampen med fighter- og løpevilje» skriver referatfører for Dana cup på turneringens hjemmesider (ekstern lenke).

Men Fortuna Rekrutt måtte se seg slått 3-1 av Lyn i J16-finalen i fotballturneninga.

Vant gruppa

«Fortuna Rekrutt» er et sammensatt lag med spillere fra Sykkylven, Blindheim, Fortuna, Stryn, Spjelkavik, Dahle og Skodje. Etter rene plankekjøringen i gruppespillet, med fire strake seire og en målforskjell på 16-1, gikk også 16-delsfinalen mot Raarup GIF greit, og det samme gjorde 8-delsfinalen samme kveld. Resultatene i de to kampene ble henholdsvis 5-1 og 3-0.

– Arrangørene her i Danmark er veldig liberale når det gjelder å sette opp lagene. Siden vi i FK Fortuna kun har et seniorlag i 1. divisjon bruker vi en slik turnering til å samle de beste talentene rundt om i distriktet. Blindheim har med sju jenter på laget og Sykkylven fire, de to klubbene som har de beste talentene født i 1999, forteller Kjell Inge Gjesdal, hovedtrener for Fortuna-laget under Dana Cup.

Rekruttene kom seg videre fra kvartfinalen med et nødskrik, men deretter var det straka vegen til finalen for nordvestlandsjentene på Dana Cup i Hjørring, Danmark.

I kvartfinalen møtte jentene derimot noe tøffere motstand fra Verdalen, men maktet i senke dem med 5-4 i straffesparkkonkurransen.

Semifinalen mot Skarphedin fredag kveld ble nok en lett match for talentene fra Nordvest, som satte inn fire mot telemarkingenes ene scoring.

Morgenfinale

For to år siden triumferte Fortuna i 17-årsklassen under Dana Cup. Årets J16-finale mot Lyn ble spilt lørdag morgen klokken 08.

Fortuna gikk først opp i 1-0 etter ni minutter, men Lyn svarte umiddelbart to ganger, før de punkterte med sin tredje scoring sju minutter før slutt.

«Ålesund trodde på sjansen og spilte for den, men Lyn var hakket bedre, og det rettferdiggjorde seieren», skriver nettstedet.

Lyn favoritt

– Lyn er favoritter. De har blant annet fire landslagsspillere og er den klubben i Norge som driver best på rekruttering i 15-16-årsalderen. De har blant fått fram en spiller som Caroline Gram Hansen, sa Gjesdal i forkant av finalen.

Han har latt seg imponere av spillere på eget lag.

– Vivian Saadi fra Sykkylven har framvist enorm energi i sitt spill, hun har alltid vært et stort talent, sier Gjesdal. Saadi scoret i semifinalen, det gjorde også Emilie Nautnes (toppscorer for Fortuna), Malin Sunde og Eva Hormazabal.