Det er avisa Tidens Krav som melder dette.

– Utviklingsplanen – der framtidig funksjons- og oppgavedeling mellom sykehusene i fylket skal besluttes – har nemlig fått utsatt frist til 1. mars 2018. Forklaringen er at Helse Midt-Norge har bestemt at alle de lokale utviklingsplanene skal ut på høring i kommunene, skriver avisa.

Helse Møre og Romsdal har frist for utbyggingsvedtak for nysjukehuset 30. november 2017, og det er satt opp styremøte dagen før.

– Går fint

Styret i foretaket har så langt unngått å være konkret på hva nysjukehuset skal inneholde av detaljer. Temaet vil trolig utløse en diskusjon rundt fremtidig samhandling og funksjonsdeling mellom Ålesund sjukehus og det nye som blir plassert på Hjelset i Molde kommune.

– For arbeidet i forprosjektet hadde det vært en fordel om utviklingsplanen lå klar, men Sjukehuset Nordmøre og Romsdal planlegges robust og vil kunne håndtere eventuelle endringer som kan komme gjennom arbeidet med utviklingsplanen eller andre forhold som dukker opp fram mot ferdigstillelse i 2021. Vi er derfor trygge på av et utbyggingsvedtak i desember fint kan fattes før utviklingsplanene blir behandlet over nyttår, sier toppsjef Espen Remme til Tidens Krav.