I slutten av september skrev Sunnmørsposten om katten «Bajas», som kom hjem full av teip etter en kort luftetur i et boligfelt på Ellingsøya i Ålesund.

- I løpet av den korte tiden har noen fått tak i katten og surret den inn med kraftig Gaffa-teip. Det var så vidt den kunne gå, fortalte Jeanette Dyrkorn Egge til smp.no.

Les også: Slik kom pus hjem

Marie måtte bruke barbermaskin for å få løsnet teipen. Mishandlingen ble i etterkant politianmeldt av både paret og dyrevernorganisasjonen NOAH.

Forsvant på nytt

«Bajas» ble så sporløst borte i forrige uke. Marie og Jeanette hang opp etterlysningslapp på den lokale butikken, og spurte naboene om de hadde sett noe.

- Ei kvinne som hadde vært ute med hunden sin fant den, og lurte på om det kunne være vår, forteller Jeanette.

Det var et grotesk og makabert syn som møtte dem.

- Den lå mellom et postkassestativ og en innkjørsel. Vi begynte å grine med en gang. Katten var delt i to, og vi fant bare halvparten, forteller ekteparet til smp.no.

Følg smp.no på Facebook

Håpet var at katten var tatt av rovdyr eller påkjørt, men de skjønte raskt at noe ikke stemte.

- Det jeg synes er verst er at noen har knust hodet hans. Katten er rett og slett utsatt for tortur, mener Jeanette.

Veterinær: - Partert

Sunnmørsposten har sett bilder av den halve katten og stedet hvor den ble funnet. Paret ønsker ikke å offentliggjøre dette fordi det kan ødelegge når en hund fra dyrevenngruppa Kelly's håp skal ut for å lete etter spor.

Veterinær Ole Frøland ved Ålesund Dyreklinikk har obdusert «Bajas».

Hans konklusjon er at katten sannsynligvis er avlivet ved slag mot hodet. Videre kommer det fram at katten er delt i to ved hjelp av et redskap, heter det i epikrisen.

- Bevisst plassert

Jeanette og Marie flyttet til nabolaget for tre måneder siden, etter at de giftet seg.

- Det er rart at det er vår katt de er ute etter. Vi mistenker ingen, for alle er veldig hyggelige mot oss, smiler og sier «hei», forteller Marie.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Det er flere andre katter i nabolaget, og nå håper de to at noen har sett noe.

- Det virket som om «Bajas» var plassert der bevisst, slik at noen skulle finne den, men det eneste vi vil finne ut er hvorfor dette er gjort med katten vår. Og vi vil finne den andre halvparten, sier Jeanette.

Fikk sjokk

«Bajas» ble ett og et halvt år. Han beskrives som en hjemmekjær katt som likte å være ute.

- Han holdt seg i nabolaget og var kjent, men vandret aldri langt. «Bajas» satt og ventet til vi kom hjem, og fulgte etter når vi gikk tur med hunden vår, forteller paret.

- Mistenker dere noen for å stå bak?

- Vi har rett og slett ikke peiling på hvem det kan være. Jeg forstår ikke at det går an å være så brutal. Vi fikk sjokk da vi så obduksjonsrapporten, forteller Jeanette.

- Tror dere at det er en sammenheng med teip-saken?

- Det er lett å tenke sånn, men teipinga kan ha vært barnestreker. Begge hendelsene er likevel alvorlige og dyremishandling. En kan egentlig ikke sammenligne parteringsdrap og teiping, mener Marie.

Har anmeldt kattedrapet

- Vi har fått spørsmål om dette er gjort mot oss på grunn av vår seksuelle legning, men hvorfor går de da mot katten vår - og ikke mot oss. Jeg fatter det ikke, utdyper Jeanette.

Paret var fredag på politihuset i Ålesund og anmeldte kattedrapet, som har skjedd i et ellers rolig nabolag.

- Vi håper at «Bajas» var på feil sted til feil tid, men to ganger er litt mye.

Ingen av naboene Jeanette og Marie har snakket med har hørt eller sett noe. Nå håper de at tips eller opplysninger kan føre til oppklaring.

- Vi klarer ikke slappe av før vi får svar. Hvis noen har sett eller vet noe, vil vi gjerne vite det, avslutter de.

Slik fant de katten sin i slutten av september. - Det var så vidt den greide å gå. Foto: PRIVAT
FRUSTRERT: Marie og Jeanette Dyrkorn Egge vil ha svar på hvorfor noen i september teipet katten «Bajas», og nylig drepte den med vold og parterte den. Foto: ALEXANDER WORREN