- Vi forbereder oss som om det kan bli en del å gjøre i kveld. Blant annet har vi satt inn en ekstra bil, opplyser han. Torsdag formiddag regner det, men ifølge værmeldingen skal det lette opp og begynne å blåse mer utover kvelden.

- Når vinden kommer tørker gresset fort. Vinden kan gjøre arbeidet vårt vanskeligere, sier Hansen og legger til at han håper regnet fortsetter utover kvelden.

Også politiet advarer mot fare for lyngbranner.

- Lite nedbør og varm vind har medført fare for lyngbranner ved bruk av fyrverkeri. Tenk på omgivelsene før nyttårssalutten avfyres, skriver Sunnmøre politidistrikt på Twitter.

Viktig å sikre raketter og batteri

- Jeg vil oppfordre alle til å sikre batterier og raketter i kveld. Så lenge batteriene står skikkelig skal det gå bra. I tillegg må folk huske på å rydde opp eventuelle batterier eller raktter som ikke går av. Vi vet jo alle hvor spennende det er for barna å løpe rundt og samle sammen rester 1. nyttårsdag. Om de da finner raketter eller batteri som ikke har gått av kan dette gå veldig galt, sier han.

Mange skader med stjerneskudd

De fleste barn synes det er spennende med stjerneskudd. Hansen oppfordrer imidlertid foreldre til å passe godt på.

- En fjerdedel av skadene som skjer i sammenheng med nyttårsaften gjelder barn med stjerneskudd. I fjor hadde vi rundt 40 skader, der 12 av disse omhandlet barn med stjerneskudd.

- Vi står klare til enhver tid

Om det skulle vise seg å bli en stor eller langvarig lyngbrann står også Sivilforsvaret klare for å hjelpe til.

- Vi har en gruppe som står klare til enhver tid. Vi blir tilkalt om ulykken er så stor eller langvarig at nødeetatene trenger hjelp, forteller leder i fig-gruppen (fredinnsatsgruppen, journ. anm), Odd Birger Naalsund og trekker frem lyngbrannen i Ellingsøy nyttårsaften i fjor.

Ålesund brannvesen hadde en travel nyttårsaften og rykket ut med hele brigaden etter melding om gressbrann på Sukkertoppen i fjor. Foto: Arkivfoto: Eskild Flydal